Навигација

проф. др Драган Василев

ванредни професор

Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/803 97 31

Научно истраживачки радови

Књиге

Хигијена и технологија меса
АуториВладо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
ИздавачBeograd, Naucna knjiga KMD
ISBN978-86-81043-85-1
Година2015
Тип књигеуџбеник
Број страна432
Хигијена и технологија меса, Практикум
АуториВладо Теодоровић, Оливера Бунчић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Драган Василев
ИздавачBeograd, Naucna KMD
ISBN978-86-6021-049-6
Година2012
Тип књигепомоћни уџбеник

Радови у часописима

The effects of season on health, welfare, and carcass and meat quality of slaughter pigs
АуториНикола Чобановић, Silvana Stajkovic, Bojan Blagojević, Nikola Betić, Мирјана Димитријевић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF BIOMETEOROLOGY
DOIhttps://doi.org/10.1007/s00484-020-01977-y
Година2020
Страна од1
Страна до11
DOIhttps://doi.org/10.1007/s00484-020-01977-y
Identifying Physiological Stress Biomarkers for Prediction of Pork Quality Variation
АуториНикола Чобановић, Сања Станковић, Мирјана Димитријевић, Бранко Сувајџић, Невена Грковић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
ЧасописAnimals
DOIhttps://doi.org/10.3390/ani10040614
Година2020
Волумен10
Број4
Страна од1
Страна до18
DOIhttps://doi.org/10.3390/ani10040614
Slaughterline records of various postmortem pathological lesions and their influence on carcass and meat quality in slaughtered pigs
АуториНикола Чобановић, Љиљана Јанковић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Бранислав Курељушић и Неђељко Карабасил
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
DOI10.1111/asj.13287
Година2019
Страна од1
Страна до9
DOI10.1111/asj.13287
Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol.
АуториМирјана Димитријевић, Nevena Grkovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Драган Василев и Владо Теодоровић
ЧасописJournal of Food Safety.
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
Година2018
Страна од22
Страна до31
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
Qualität der Rohwurst Sremski Kulen Produktion unter traditionellen und industriellen Bedingungen in Serbien
АуториБранко Сувајџић, Радивој Петронијевић, Владо Теодоровић, Владимир Томовић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Драган Василев
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2018
Волумен98
Број6
Страна од93
Страна до99
Zwei verschiedene Starterkulturen als potenzielle Inhibitoren von L. monocytogenes in Rohwürsten
АуториVukašin Tadić, Jasna Đorđević, Marija Bošković, Milan Baltić, Brankica Lakićević, Драган Василев и Mirjana Dimitrijević
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2018
Волумен98
Број10
Страна од93
Страна до97
Molecular identification of Prototheca zopfii genotype 2 mastitis isolates and their influence on the milk somatic cell count
АуториБранко Сувајџић, Драган Василев, Неђељко Карабасил, Иван Вучуровић, Никола Чобановић, Milijana Babić и Вера Катић
ЧасописVETERINARSKI ARHIV
DOI10.24099/vet.arhiv.151219
Година2017
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258
DOI10.24099/vet.arhiv.151219
Influence of Environmental Conditions on Norovirus Presence in Mussels Harvested in Montenegro
АуториNevena Ilić, Branko Velebit, Vlado Teodorović, Vesna Đorđević, Неђељко Карабасил, Dragan Vasilev, Spomenka Đurić, Bojan Adžić и Mirjana Dimitrijević
ЧасописFOOD AND ENVIRONMENTAL VIROLOGY
DOI10.1007/s12560-017-9298-0
Година2017
Страна од1
Страна до9
DOI10.1007/s12560-017-9298-0
Fettsäurezusammensetzung von Lammfleisch aus verschiedenen Weidengebieten Mezedoniens
АуториNina Dimovska, Zuhra Hajrulai-Musliu, Milorad Mirilović, Неђељко Карабасил, Mirjana Dimitrijević, Branko Suvajdžić и Dragan Vasilev
ЧасописFleischwirtschaft
Година2017
Волумен87
Број3
Страна од249
Страна до258
Blood parameters, carcass and meat quality of slaughter pigs with and without liver milk spots
АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Љиљана Јанковић и Неђељко Карабасил
ЧасописBiotechnology in Animal Husbandry
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1704397C
Година2017
Волумен33
Број4
Страна од397
Страна до407
DOIhttps://doi.org/10.2298/BAH1704397C
The interactive effects of transportation and lairage time on welfare indicators, carcass and meat quality traits in slaughter pigs
АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Ненад Паруновић, Никола Бетић и Неђељко Карабасил
ЧасописIOP Conf. Series: Earth and Environmental Science
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012049
Година2017
Волумен85
Страна од1
Страна до8
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012049
Detection of icaA and icaD genes of Staphylococcus aureus isolated in cases of bovine mastitis in the Republic of Serbia
АуториBranko Suvajdžić, Vlado Teodorović, Dragan Vasilev, Неђељко Карабасил, Mirjana Dimitrijević, Jasna Đorđević и Vera Katić
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOI10.1515/acve-2017-0015
Година2017
Волумен67
Број02
Страна од168
Страна до177
DOI10.1515/acve-2017-0015
Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility
АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић и Неђељко Карабасил
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Година2016
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Qualität und Mikroflora von funktionellen Rohwürsten
АуториДраган Василев, Milica Jovetic, Danijela Vranic, Vladimir Tomovic, Marija Jokanovic, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил и Nadja Vasiljevic
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2016
Волумен96
Број2
Страна од96
Страна до102
Carcass Quality and Hematological Alterations Associated with Lung Lesions in Slaughter Pigs
АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Aleksandar Cojkić, Драган Василев и Silvana Stajkovic
ЧасописScientific Papers: Animal Science and Biotechnologies
Година2016
Волумен49
Број1
Страна од236
Страна до240
UPLC-MS/MS determination of histamine levels in canned fish collected from Belgrade retail markets
АуториMirjana Dimitrijević, Srđan Stefanović, Neđeljko Karabasil, Dragan Vasilev, Никола Чобановић, Nevena Ilić и Vesna Đorđević
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2016
Волумен57
Број1
Страна од47
Страна до56
Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility
АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Dragan Vasilev, Mirjana Dimitrijević, Nenad Parunovic, Jasna Đorđević и Neđeljko Karabasil
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Година2016
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging
АуториMirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Marija Bošković, Vlado Teodorović, Dragan Vasilev, Vesna Đorđević, Nataša Kilibarda и Никола Чобановић
ЧасописProcedia Food Science
Година2015
Волумен5
Страна од57
Страна до60
A large-scale study of the Trichinella genus in the golden jackal (Canis aureus) population in Serbia
АуториDusko Cirovic, Владо Теодоровић, Драган Василев, Marija Marković, Nada Ćosić, Mirjana Dimitrijević, Ivana Klun и Olgica Đurković-Đaković
ЧасописVETERINARY PARASITOLOGY
DOI10.1016/j.vetpar.2015.07.022
Година2015
Волумен212
Број3-4
Страна од253
Страна до256
DOI10.1016/j.vetpar.2015.07.022
Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane
АуториМирјана Димитријевић, Marija Boskovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев и Вера Катић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2015
Волумен69
Број1-2
Страна од139
Страна до154
Food hygiene – flexibility in traditional and small meat establishments.
АуториНеђељко Карабасил, Tamara Boskovic, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Владо Теодоровић, Невена Илић и Весна Ђорђевић
ЧасописProcedia Food Science
Година2015
Волумен5
Бројiii–v
Страна од140
Страна до143
Identification of lactic acid bacteria isolated from Serbian traditional fermented sausages Sremski and Lemeski kulen
АуториDragan Vasilev, Biljana Aleksić, Aleksandra Tarbuk, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Никола Чобановић и Nađa Vasiljević
ЧасописProcedia Food Science
Година2015
Волумен5
Страна од300
Страна до303
Mikroflora und Qualität Traditioneller Rohwurst Lemeški Kulen
АуториIlija Vuković, Драган Василев и Snežana Saičić
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2014
Волумен94
Број8
Страна од114
Страна до118
The Wolf (Canis lupus) as an Indicator Species for the Sylvatic Trichinella Cycle in the Central Balkans
АуториVlado Teodorović, Драган Василев, Dusko Cirovic, Marija Marković, Nada Ćosić, Spomenka Đurić и Olgica Đurković-Đaković
ЧасописJOURNAL OF WILDLIFE DISEASES
Година2014
Волумен50
Број4
Страна од911
Страна до915
Qualität und Nährwert von mit Inulin und Erbsenfasern als Fettgewebe-Ersatzstoffe hergestellten Rohwürsten
АуториДраган Василев, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2013
Волумен93
Број3
Страна од123
Страна до127
Ispitivanje važnijih promena u toku zrenja tradicionalne fermentisane kobasice lemeški kulen
АуториДраган Василев, Ilija Vuković, Snežana Saičić и Stipan Ivanković
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2012
Волумен53
Број2
Страна од140
Страна до147
Funkcionalni proizvodi od mesa – savremeni pristup unapređenju nutritivne vrednosti i kvaliteta proizvoda od mesa
АуториДраган Василев, Илија Вуковић, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević
ЧасописHrana i ishrana
Година2012
Волумен53
Број1
Страна од18
Страна до27
First report of Trichinella britovi in Serbia
АуториJelena Cvetkovic, Владо Теодоровић, GanLuca Marucci, Драган Василев, Sasa Vasilev, Dusko Cirovic и Ljiljana Sofronijevic-Milosavljevic
ЧасописACTA PARASITOLOGICA
Година2011
Волумен56
Број2
Страна од232
Страна до235
Untersuchung von Rohdauerwürsten aus Serbien, Mikroflora und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien
АуториИлија Вуковић, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2011
Волумен91
Број11
Страна од118
Страна до122
Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien
АуториIlija Vuković, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić
ЧасописMitteilungsblatt Fleischforschung Kulmbach
Година2011
Број192
Страна од69
Страна до76
Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien
АуториIlija Vuković, Ljiljana Petrović, Драган Василев и Snežana Saičić
ЧасописRundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung, vol.63,Nr 11, 379-382.
Година2011
Волумен63
Број11
Страна од379
Страна до382
Važnije osobine i nutritivna vrednost funkcionalnih proizvoda od mesa
АуториIlija Vuković, Драган Василев, Snežana Saičić и Nađa Vasiljević
ЧасописHrana i ishrana
Година2010
Волумен51
Број1-2
Страна од10
Страна до14
Sastav i važnije promene masti funkcionalnih fermentisanih kobasica
АуториДраган Василев, Ilija Vuković, Snežana Saičić, Nađa Vasiljević, Mirjana Milanović-Stevanović и Miodrag Tubić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2010
Волумен51
Број1
Страна од27
Страна до35
Neki paramnetri kvaliteta i nutritivna vrednost funkcionalnih fermentisanih kobasica
АуториIlija Vuković, Snežana Saičić, Драган Василев, Miodrag Tubić, Nađa Vasiljević и Mirjana Milanović-Stevanović
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2009
Волумен50
Број1-2
Страна од68
Страна до74
Važnije fizičke, fizičko-hemijske i senzorske osobine kvaliteta funkcionalnih fermentisanih kobasica
АуториДраган Василев, Ilija Vuković, Vladimir Tomović, Marija Jokanović, Nađa Vasiljević и Mirjana Milanović-Stevanović
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2009
Волумен50
Број5-6
Страна од342
Страна до350
Analiza opasnosti i mogućnosti sprečavanja botulizma iz proizvoda od mesa
АуториДраган Василев и Ilija Vuković
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2008
Волумен62
Број5-6
Страна од317
Страна до328
Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil1:Einfluss auf physiko-chemische Eigenschaften
АуториДраган Василев, Илија Вуковић и Snežana Saičić
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2007
Број9
Страна од108
Страна до110
Reifen von Rohpökelwaren in der Vakuumverpackung, Teil 2: Einfluss auf Thiobarbitursäurezahl, Aroma und Aussehen
АуториДраган Василев, Илија Вуковић и Snežana Saičić
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2007
Број10
Страна од106
Страна до108
Biološki ciklus razvoja, značaj i kontrola parazita suve šunke
АуториRenata Relić, Slavča Hristov, B Stanković и Драган Василев
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2005
Волумен46
Број3-4
Страна од126
Страна до133
HACCP u proizvodnji suve šunke
АуториIlija Vuković, Mirjana Dimitrijević, Miodrag Tubić, Драган Василев и Draško Kričković
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2005
Волумен46
Број3-4
Страна од115
Страна до120
Važnije osobine sremske šunke proizvedene optimiziranjem tradicionalnog postupka prooizvodnje
АуториIlija Vuković, Драган Василев, Snežana Saičić, Miodrag Tubić и Draško Kričković
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2005
Волумен46
Број3-4
Страна од110
Страна до114
Mikroflora i fizičko-hemijski pokazatelji kvaliteta kulena
АуториIlija Vuković, Драган Василев, Snežana Saičić и Olivera Bunčić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2004
Волумен45
Број3-4
Страна од104
Страна до107
Ispitivanje varijabilnosti važnijih činilaca od značaja za održivost jetrene paštete u crevu
АуториSlađana Ivanković, Драган Василев, Ana Stanković и Ilija Vuković
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2001
Волумен42
Број3-4
Страна од213
Страна до217

Радови са скупова

Effects of RYR1 gene mutation on the health, welfare, carcass and meat quality in slaughter pigs
АуториНикола Чобановић, Silvana Stajkovic, Невена Грковић, Бранко Сувајџић, Драган Василев и Неђељко Карабасил
Научни скупThe 60th International Meat Industry Conference MEATCON2019
DOIdoi:10.1088/1755-1315/333/1/012051
ПубликацијаIOP Conf. Series: Earth and Environmental Science 333 (2019) 012051
Година2019
Страна од1
Страна до8
DOIdoi:10.1088/1755-1315/333/1/012051
Безбедност хране – инфраструктура, систем и ресурси
АуториНеђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Драго Недић и Владо Теодоровић
Научни скуп23. Годишње савјетовања доктора ветеринарске медицине Републике Српске (БиХ)
ПубликацијаЗборник кратких садржаја
Година2018
Страна од73
Страна до74
Senzorne karakteristike i parametri boje sremskog kulena
АуториБранко Сувајџић, Nenad Parunović, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Никола Чобановић, Невена Грковић и Драган Василев
Научни скуп23. godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske (Bosna i Hercegovina) sa međunarodnim učešćem
ПубликацијаЈУ Ветеринарски институт Републике Српске „Др Васо Бутозан“ Бања Лука
Година2018
Страна од101
Страна до102
Ispitivanje kvaliteta dagnji (Mytilus galloprovincialis) biometrijskom, nutritivnom i senzornom analizom
АуториНевена Грковић, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Никола Чобановић и Бранко Сувајџић
Научни скуп23. godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske (Bosna i Hercegovina) sa međunarodnim učešćem
ПубликацијаЈУ Ветеринарски институт Републике Српске „Др Васо Бутозан“ Бања Лука
Година2018
Effect of farm size and abattoir capacity on carcass and meat quality of slaughter pigs
АуториНикола Чобановић, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић и Неђељко Карабасил
Научни скуп14th Congress of the European Society for Agricultural and Food Ethics EurSafe
DOI10.3920/978-90-8686-869-8_17
ПубликацијаWageningen Academic Publisher
Година2018
Страна од121
Страна до126
DOI10.3920/978-90-8686-869-8_17
Uticaj kapaciteta farme na kvalitet trupa svinja
АуториНикола Чобановић, Silvana Stajkovic, Драган Василев, Мирјана Димитријевић и Неђељко Карабасил
Научни скуп23. godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske (Bosna i Hercegovina) sa međunarodnim učešćem
ПубликацијаЈУ Ветеринарски институт Републике Српске „Др Васо Бутозан“ Бања Лука
Година2018
Страна од131
Страна до132
Changes in hematological, carcass and meat quality parameters associated with liver milk spots in slaughter pigs
АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Мирјана Димитријевић и Владо Теодоровић
Научни скуп9th European Symposium Of Porcine Health Management
Година2017
Страна од77
Страна до78
Senzorne osobine i parametri boje sremskog kulena, tradicionalne fermentisane kobasice. Zbornik kratkih sadržaja
АуториБранко Сувајџић, Ненад Паруновић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Невена Илић, Никола Чобановић и Драган Василев
Научни скуп28. Savetovanje veterinara sa međunarodnim učešćem
Година2017
Страна од259
Страна до260
Perspectives in production of functional meat products
АуториДраган Василев, Marija Glišić, Vesna Janković, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Branko Suvajdžić и Vlado Teodorović
Научни скуп59th International Meat Industry Conference MEATCON 2017
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012033
ПубликацијаIOP Conf. Series: Earth and Environmental Science 85
Година2017
Страна од012033
DOI10.1088/1755-1315/85/1/012033
Some possibilities of fat and salt reduction in fermented sausages
АуториДраган Василев, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић и Milica Jovetic
Научни скуп4th International ISEKI-Food conference
ПубликацијаBook of Abstracts
Година2016
Страна од171
Primena dobre higijenske prakse i kontrola opasnosti u uslovim tradicionalne proizvodnje
АуториНеђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, Никола Чобановић и Невена Илић
Научни скуп20. Jubilarno Savetovanje doktora veterinanrske medicine Republike Srpske (BiH) sa međunarodnim učešćem
ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja
Година2015
Страна од45
Campylobacter spp. – vodeći alimentarni patogen
АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Неђељко Карабасил, Драган Василев, Никола Чобановић и Невена Илић
Научни скуп20. Jubilarno Savetovanje doktora veterinanrske medicine Republike Srpske (BiH) sa međunarodnim učešćem
Година2015
Pig welfare assessment based on presence of skin lesions on carcass and pathological findings in organs.
АуториНикола Чобановић, Неђељко Карабасил, Невена Илић, Мирјана Димитријевић, Драган Василев, A Cojkic и Љиљана Јанковић
Научни скупInternational Congress on Animal Hygiene
Година2015
Страна од26
Страна до29
Upotreba aditiva u proizvodima od mesa – problemi i moguće zloupotrebe
АуториДраган Василев, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Никола Чобановић и Невена Илић
Научни скуп20. Jubilarno Savetovanje doktora veterinanrske medicine Republike Srpske (BiH) sa međunarodnim učešćem
ПубликацијаZbornik kratkih sadržaja
Година2015
Страна од41
Страна до42
Prevalence of Trichinella species infections in the golden jackal (Canis aureus) in Serbia
АуториДушко Ћировић, Владо Теодоровић, Драган Василев, Марија Марковић, Нада Ћосић, Споменка Ђурић и Олгица Ђурковић-Ђаковић
Научни скупThe First International Jackal Symposium
ПубликацијаBook of Abstracts of the First International Jackal Symposium
Година2014
Страна од76
Trichinellosis in the wild carnivores of Republic of Serbia
АуториДраган Василев, Душко Ћировић, Нада Ћосић, Мирјана Димитријевић, Милорад Мириловић, Споменка Ђурић и Драган Гвоздић
Научни скуп3rd International Symposium on Hunting
ПубликацијаBook of Abstracts of the 3rd International Symposium on Hunting, „Modern aspects of sustainable management of game populations“
Година2014
Страна од67
Страна до68
ZNAČAJ I UPOTREBA NANOPAKOVANJA U INDUSTRIJI HRANE
АуториМирјана Димитријевић, Marija Bošković, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев и Вера Катић
Научни скуп4. Simpozijum bezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla, Beograd, Srbija
Година2014
Some characteristics of fermented sausages produced with commercial probiotic Lactobacillus casei LC 01 and potential probiotic Lactobacillus plantarum 564 isolated from Sjenica cheese
АуториДраган Василев, Зорица Радуловић, Немања Мирковић, Душан Кекуш, Милица Петрушић и Никола Чобановић
Научни скупInternational 57th meat industry conference
ПубликацијаProceedings of International 57th meat industry conference
Година2013
Страна од293
Страна до298
Kampilobakterioza-preventivne i kontrolne mere u proizvodnji mesa brojlera
АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Милан Балтић, Владо Теодоровић, Драган Василев и Никола Чобановић
Научни скуп22. Savetovanje živinara
Година2013
Lipid Oxidation in Kulen, Traditional Raw Sausage from Northern Serbia
АуториСнежана Саичић, Драган Василев, Илија Вуковић и Дејана Трбовић
Научни скуп9th Euro Fed Lipid Congress
ПубликацијаUSB-Proceeding, Last Minute Posters LAMI-012 - 9th Euro Fed Lipid Congress
Година2011
Страна од474
Mikrobiologie und Qualität von nach traditionellem verfahren hergestellten Rohwürsten aus Nordserbien
АуториДраган Василев
Научни скуп46. Kulmbacher Woche
ПубликацијаKurzfassung an der fachvorträge, 46. Kulmbacher Woche
Година2011
Страна од21
Страна до22
Contribution to knowledge of major quality parameters of traditional (domestic) kulen, International 56th meat industry conference
АуториИлија Вуковић, Snežana Saičić и Драган Василев
Научни скупInternational 56th meat industry conference
ПубликацијаТехнологија меса
Година2011
Страна од134-140
Some quality parameters of functional fermented cooked and liver sausages
АуториДраган Василев, Илија Вуковић и Snežana Saičić
Научни скупInternational 56th meat industry conference
ПубликацијаTeхнологија меса
Година2011
Страна од141
Страна до153
Influence of pork backfat substitution with palm oil fat on lipid hydrolysis and oxydation in fermented sausages
АуториSnežana Saičić, Илија Вуковић, Драган Василев, Миодраг Тубић и Нађа Васиљевић
Научни скуп42nd IUPAC Congress, Chemistry solutions
ПубликацијаProgramme and Abstracts of the 42nd IUPAC Congress, Chemistry solutions
Година2009
Страна од203
Страна до203
Identification of Trichinella species in Serbia by multiplex PCR
АуториJelena Cvetkovic, GianLuca Marucci, Владо Теодоровић, Драган Василев, Sasa Vasilev и Ljiljana Sofronijevic-Milosavljevic
Научни скупSerbparzoon Project Conference, Parasitic Zoonoses in Present Day Europe, Focus on South-Eas
ПубликацијаProgramme and Abstract Book of Serbparzoon Project Conference, Parasitic Zoonoses in Present Day Europe, Focus on South-Eas
Година2009
Страна од40
Fermented sausage as functional food
АуториИлија Вуковић, Драган Василев и Nađa Vasiljević
Научни скупI International Congress Food Technology, Quality and Safety, XI Symposium NODA
ПубликацијаProceedings of the I International Congress Food Technology, Quality and Safety, XI Symposium NODA
Година2007
Страна од130
Страна до134

Остали радови

Novi tehnološki postupak proizvodnje fermentisanih kobasica kao funkcionalne hrane, funkcionalna fermentisana kobasica »Big Probio«
АуториИлија Вуковић, Драган Василев, Snežana Saičić, Оливера Бунчић, Mirjana Milanović-Stevanović и Nađa Vasiljević
ИздавачMinistarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije
Година2009