14D2I66 - Kvalitet i nutritivna vrednost namirnica animalnog porekla
Specifikacija predmeta | ||||
---|---|---|---|---|
Naziv | Kvalitet i nutritivna vrednost namirnica animalnog porekla | |||
Akronim | 14D2I66 | |||
Akronim | Veterinarska medicina | |||
Modul | ||||
Tip studija | doktorske akademske studije | |||
Nastavnik (predavač) | ||||
Nastavnik/saradnik (vežbe) | ||||
Nastavnik/saradnik (DON) | ||||
Broj ESPB | 4.0 | Status predmeta | izborni | |
Uslov | nema | |||
Cilj predmeta | da student stekne znanja o kvalitetu i nutritivnoj vrednosti hrane animalnog porekla | |||
Ishod | Student treba da poznaje osnovne principe upravljanja kvalitetom, da zna činioce od značaja za kvalitet hrane animalnog porekla, kao i elemente od značaja za nutritivnu vrednost hrane. | |||
Sadržaj predmeta | ||||
Sadržaj teorijske nastave | Sistemi za upravljanje kvalitetom (standardi, organizacija i implementacija sistema kvaliteta, interna i eksterna provera sistema). Kvalitet namirnica animalnog porekla (kvalitet mesa i proizvoda, kvalitet mleka i proizvoda, kvalitet ostalih namirnica animalnog porekla). Nutritivna vrednost namirnica animalnog porekla (trendovi u potrošnji, nutritivna i energetska vrednost hrane animalnog porekla). | |||
Sadržaj praktične nastave | - | |||
Literatura | ||||
| ||||
Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine | ||||
Predavanja | Vežbe | DON | Studijski i istraživački rad | Ostali časovi |
2 | ||||
Metode izvođenja nastave | teorijska nastava uz interaktivan rad, priprema seminarskog rada, diskusija i kritičko razmatranje temtskih celina. | |||
Ocena znanja (maksimalni broj poena 100) | ||||
Predispitne obaveze | Poena | Završni ispit | Poena | |
Aktivnosti u toku predavanja | 10 | Pismeni ispit | ||
Praktična nastava | Usmeni ispit | 70 | ||
Projekti | ||||
Kolokvijumi | ||||
Seminari | 20 |