Navigation

проф. др Милан Балтић

редовни професор

Научно истраживачки радови

Књиге

Ishranom životinja do funkcionalne hrane
АуториРадмила Марковић and Milan Baltić
ИздавачNaučna KMD
ISBN978-86-6021-133-2
Година2018
Тип књигемонографија
Број страна276
Контрола намирница анималног порекла
АуториМилан Балтић and Неђељко Карабасил
ИздавачВетеринарска комора Србије
ISBN978-86-82301-83-7
Година2011
Тип књигеуџбеник

Радови у часописима

Effects of selenium source and level in diet om glutathione peroxidase activity, tissue selenium distribution, and growth performance in poultry
АуториРадмила Марковић, Jelena Ćirić, Marija Starčević, Dragan Šefer, and Milan Baltić
ЧасописAnimal Health Research Reviews
DOI10.1017/S1466252318000105
Година2019
Волумен19
Страна од166
Страна до176
DOI10.1017/S1466252318000105
Performances, Ileal and Cecal Microbial Populations and Histological Characteristics in Broilers Fed Diets Supplemented with Lignocellulose
АуториLazar Makivić, Milica Glišić, Marija Bošković, Jasna Đorđević, Радмила Марковић, Милан Балтић, and Драган Шефер
ЧасописKAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
DOI10.9775/kvfd.2018.20356
Година2019
Волумен25
Број1
Страна од83
Страна до91
DOI10.9775/kvfd.2018.20356
Zwei verschiedene Starterkulturen als potenzielle Inhibitoren von L. monocytogenes in Rohwürsten
АуториVukašin Tadić, Jasna Đorđević, Marija Bošković, Milan Baltić, Brankica Lakićević, Драган Василев, and Mirjana Dimitrijević
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2018
Волумен98
Број10
Страна од93
Страна до97
Inhibition of Listeria monocytogenes growth on vacuum packaged rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with carvacrol and eugenol.
АуториМирјана Димитријевић, Nevena Grkovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Драган Василев, and Владо Теодоровић
ЧасописJournal of Food Safety.
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
Година2018
Страна од22
Страна до31
DOIDOI:10.1111/jfs.12553
Effect of dietary supplementation with medium chain fatty acids on growth performance, intestinal histomorphology, lipid profile and intestinakl microflora of broiler chickens
АуториBranislav Baltić, Jelena Ćirić, Dragan Šefer, Anita Radovanović, Jasna Đorđević, Milica Glišić, Marija Bošković, Milan Baltić, Vesna Đorđević, and Радмила Марковић
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
DOI10.4314/sajas.v48i5.8
Година2018
Волумен48
Број5
Страна од887
Страна до896
DOI10.4314/sajas.v48i5.8
Značaj tritikalea u ishrani životinja
АуториNataša Glamočlija, Marija Starčević, Jelena Ćirić, Dragan Šefer, Milica Glišić, Milan Baltić, Радмила Марковић, Marija Spasić, and Đorđe Glamočlija
ЧасописVeterinarski žurnal Republike srpske
Година2018
ВолуменXVIII
Број1
Страна од73
Страна до94
The effects of dietary Selenium-yeast level on glutathione peroxidase activity, tissue Selenium content, growth performance, and carcass and meat quality of broilers.
АуториРадмила Марковић, Jelena Ćirić, Aleksandar Drljačić, Dragan Šefer, Ivan Jovanović, Dragoljub Jovanović, Svetlana Milanović, Dejana Trbović, Stamen Radulović, Milan Baltić, and Marija Starčević
ЧасописPOULTRY SCIENCE
DOIdx.doi.org/10.3382/ps/pey198
Година2018
Волумен97
Број8
Страна од2861
Страна до2870
DOIdx.doi.org/10.3382/ps/pey198
Estimation of apparent and true total tract digestibility of phosphorus from monocalcium phosphate in broiler diets
АуториMarija Pavlović, Радмила Марковић, Stamen Radulović, Branko Petrujkić, Dragoljub Jovanović, Milan Baltić, and Dragan Šefer
ЧасописEuropean Poultry Science
DOI10.1399/eps.2018.225
Година2018
Волумен82
Страна од1
Страна до13
DOI10.1399/eps.2018.225
Seasonal distributions of heavy metal concentrations in different snail (Helix pomatia) tissues from an urban environment in Serbia
АуториJelena Ćirić, Olgica Cerić, Радмила Марковић, Jelena Janjić, Danka Spirić, Milka Popović, Biljana Pećanac, Branislav Baltić, and Milan Baltić
ЧасописENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
DOI10.1007/s11356-018-3295-1
Година2018
Страна од1
Страна до9
DOI10.1007/s11356-018-3295-1
Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere
АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Ivana Branković Lazić, and Милан Балтић
ЧасописBRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
Година2018
Волумен49
Број3
Страна од607
Страна до613
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
Anisakis allergy in human
АуториJelena Ivanović, Milan Baltić, Marija Bošković, Nataša Kilibarda, Marija Dokmanović, Радмила Марковић, Jelena Janjić, and Branislav Baltić
ЧасописTRENDS IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
DOI10.1016/j.tifs.2016.11.006
Година2017
Волумен59
Страна од25
Страна до29
DOI10.1016/j.tifs.2016.11.006
Determination of heavy metals in muscle tissue of six fish species with different feeding habits from the Danube River, Belgrade-public health and environmental risk assessment
АуториDragoljub Jovanović, Радмила Марковић, Vlado Teodorović, Dragan Šefer, Milena Krstić, Stamen Radulović, Jelena Ivanović-Ćirić, Jelena Janjić, and Milan Baltić
ЧасописENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
DOI10.1007/s11356-017-8783-1
Година2017
Број24
Страна од11383
Страна до11391
DOI10.1007/s11356-017-8783-1
The relationship between the carcass characteristics and meat composition of young Simental beef cattle
АуториJelena Ćirić, Mirjana Lukić, Stamen Radulović, Jelena Janjić, Nataša Glamočlija, Радмила Марковић, and Milan Baltić
ЧасописEarth and Environmental Science
Година2017
Волумен85
Страна од1
Страна до4
The impact of triticale diet on production characteristics and meat quality in pigs
АуториNataša Glamočlija, Milica Glišić, Marija Bošković, Jasna Đorđević, Радмила Марковић, Dragan Šefer, and Milan Baltić
ЧасописMeat technology
Година2017
Волумен58
Број2
Страна од73
Страна до79
Effects of dietary selenium yeast concentrations on growth performance and carcass composition of ducks
АуториMilan Baltić, Marija Dokmanović-Starčević, Meho Bašić, Amir Zenunović, Jelena Ivanović, Радмила Марковић, Jelena Janjić, Hava Mahmutović, and Nataša Glamočlija
ЧасописANIMAL PRODUCTION SCIENCE
DOI10.1071/AN16126
Година2017
Страна од1
Страна до8
DOI10.1071/AN16126
Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production
АуториSnezana Bulajic, Tijana Ledina, Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Radmila Markovic, and Milan Baltic
ЧасописMeat Technology
Година2017
Волумен58
Број1
Страна од52
Страна до61
Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat
АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић, and Милан Балтић
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Година2017
Волумен41
Број2
Страна одe12837
Страна доe12837
Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere
АуториMarija Bošković, Јасна Ђорђевић, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Nemanja Zdravković, Milica Glišić, Nataša Glamočlija, Branislav Baltić, Vesna Djordjević, and Milan Baltić
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011
Година2017
Волумен258
Страна од58
Страна до67
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011
Fatty acid composition in the fillets of rainbow trout grown in different conditions
АуториМилена Крстић, Radmila Mitrović, Radmila Marković, Jelena Ivanović, Miroslav Ćirković, Vesna Djordjević, and Milan Baltić
ЧасописEUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
Година2017
Волумен119
Број4
Страна од1600082
Страна до(1-7)
Effect of sunflower, leenseed and soybean meal in piglet diet on chemical composition, fatty acid profile of meat and backfat, and its oxidative stability
АуториVesna Đorđević, Jasna Đorđević, Milan Baltić, Milica Laudanović, Vlado Teodorović, Marija Bošković, Mile Peurača, and Радмила Марковић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOI10.1515/acve-2016-0031
Година2016
Волумен66
Број3
Страна од359
Страна до372
DOI10.1515/acve-2016-0031
Metal concentrations in water, sediment and three fish species from the Danube River, Serbia> a cause for environmetal
АуториJelena Ivanović, Jelena Janjić, Milan Baltić, Raša Milanov, Marija Bošković, Радмила Марковић, and Natasa Glamočlija
ЧасописENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
DOI10.1007/s11356-016-6875-y
Година2016
Страна од1
Страна до8
DOI10.1007/s11356-016-6875-y
Effects of dietary selenium -yeast concentrations on growth performance and carcass composition of ducks
АуториMilan Baltić, Marija Dokmanović-Starčević, Meho Bašić, Amir Zenunović, Jelena Ivanović, Радмила Марковић, Jelena Janjić, Hava Mahmutović, and Natasa Glamočlija
ЧасописANIMAL PRODUCTION SCIENCE
DOI10.1071/AN16126
Година2016
Страна од1
Страна до7
DOI10.1071/AN16126
Ispitivanje mesnatosti trupova brojlera
АуториNataša Glamočlija, Marija Dokmanović-Starčević, Jasna Đorđević, Радмила Марковић, Milan Baltić, Milica Glišić, and Marija Bošković
ЧасописVeterinarski žurnal Republike srpske
Година2016
ВолуменXVI
Број1
Страна од39
Страна до48
Microbiological status of minced pork meat in vacuum and modified atmosphere packaging
АуториJelena Ivanović, Jelena Janjić, Jasna Đorđević, Nataša Glamočlija, Radmila Mitrović, Радмила Марковић, and Milan Baltić
ЧасописMeat technology
Година2016
Волумен57
Број2
Страна од132
Страна до140
Effect of dietary conjugated linoleic acid on chemical and fatty acid composition of pig skeletal muscle and subcutaneous adipose tissue
АуториSrđan Pantić, Jelena Ivanović, Nataša Glamočlija, Jelena Janjić, Радмила Марковић, Ksenija Nešić, and Milan Baltić
ЧасописMeat technology
Година2016
Волумен57
Број2
Страна од102
Страна до109
Carcass performance of Simental and Holstein Friesian beef cattle in Serbia
АуториMirjana Lukić, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Marija Starčević, Jasna Đorđević, Радмила Марковић, and Milan Baltić
ЧасописMeat technology
Година2016
Волумен57
Број2
Страна од95
Страна до101
Health aspects of dry-cured ham
АуториJelena Ivanović, Milan Baltić, Jelena Janjić, Радмила Марковић, Tatjana Baltić, Marija Bošković, Jasna Đorđević, Boris Mrdović, and Dragoljub Jovanović
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2016
Волумен57
Број1
Страна од39
Страна до47
Comparative analysis of meat chemical composition of different broiler provenances
АуториNataša Glamočlija, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Marija Bošković, Jasna Đorđević, Радмила Марковић, and Milan Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2016
Волумен57
Број1
Страна од1
Страна до5
Effect of modified atmosphere and vacuum packaging conditions on selected chemical and physic-chemical parameters of marinated and salted atlantic mackerel (Scomber scombrus)
АуториJelena Ivanović, Jelena Janjić, Slaven Grbić, Jasna Đorđević, Nataša Glamočlija, Tatjana Baltić, Радмила Марковић, Marija Bošković, and Milan Baltić
ЧасописFOOD AND FEED RESEARCH
Година2016
Волумен43
Број2
Страна од111
Страна до118
Utjecaj dodataka pripravka eteričnih ulja Digestarom poultry na zdravstveno stanje i proizvodne rezultate brojlera
АуториKristina Šević, Радмила Марковић, Dragan Milić, Milan Baltić, Milica Glišić, Stamen Radulović, and Dragan Šefer
ЧасописKrmiva
Година2016
Волумен58
Број2
Страна од66
Страна до72
Effect of sunflower, linseed and soybean meal in pig diet on chemical composition, fatty acid profile of meat and backfat, and its oxidative stability
АуториVesna Đorđević, Јасна Ђорђевић, Milan Baltić, Milica Laudanović, Vlado Teodorović, Marija Bošković, Mile Peurača, and Radmila Marković
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOIDOI: 10.1515/acve-2016-0031
Година2016
Волумен66
Број3
Страна од359
Страна до372
DOIDOI: 10.1515/acve-2016-0031
Analysis of heavy metals concentration in tissues of three different fish species included in human diet from Danube river, in the Belgrade region, Serbia
АуториRaša Milanov, Milena Krstić, Радмила Марковић, Dragoljub Jovanović, Branislav Baltić, Jelena Ivanović, Milica Jovetić, and Milan Baltić
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOI10.1515/acve-2016-0007
Година2016
Волумен66
Број1
Страна од89
Страна до102
DOI10.1515/acve-2016-0007
The effect of different packaging conditions, pH and Lactobacillus spp.on the growth of Yersinia enterocolitica in pork meat
АуториJelena Ivanović, Jelena Janjić, Vesna Đorđević, Marija Dokmanovic, Marija Bošković, Радмила Марковић, and Milan Baltić
Часопис Journal of Food Processing and Preservation
DOI10.1111/jfpp.1258
Година2015
Волумен39
Број6
Страна од2773
Страна до2779
DOI10.1111/jfpp.1258
Effects of selenium yeast level in diet on carcass and meat quality, tissue selenium distribution and glutathione peroxidase activity in ducs.
АуториMilan Baltić, Marija Dokmanović-Starčević, Meho Bašić, Amir Zenunović, Jelena Ivanović, Радмила Марковић, Jelena Janjić, and Hava Mahmutović
ЧасописAnimal feed Science and Technology
DOI10.1016/j.anifeedsci.2015.10.009
Година2015
Волумен210
Страна од225
Страна до233
DOI10.1016/j.anifeedsci.2015.10.009
The effect of breed line and age on measurements of pH-value as meat quality parameter in breast muscles (m.pectoralis major) of broiler chickens
АуториNataša Glamočlija, Marija Starčević, Jelena Janjić, Jelena Ivanović, Marija Bošković, Jasna Đorđević, Радмила Марковић, and Milan Baltić
ЧасописProcedia Food Science
DOI10.1016/j.profoo.2015.09.023
Година2015
Број5
Страна од89
Страна до92
DOI10.1016/j.profoo.2015.09.023
Anisakis infection and allergy in humans
АуториJelena Ivanović, Milan Baltić, Marija Bošković, Nataša Kilibarda, Marija Dokmanović, Радмила Марковић, Jelena Janjić, and Branislav Baltić
ЧасописProcedia Food Science
DOI10.1016/j.profoo.2015.09.028
Година2015
Број5
Страна од101
Страна до104
DOI10.1016/j.profoo.2015.09.028
Effect of conjugated linoleic acids in pig nutrition on quality of meat
АуториJelena Ivanović, Srđan Pantić, Marija Dokmanovic, Nataša Glamočlija, Радмила Марковић, Jelena Janjić, and Milan Baltić
ЧасописProcedia Food Science
DOI10.1016/j.profoo.2015.09.029
Година2015
Број5
Страна од105
Страна до108
DOI10.1016/j.profoo.2015.09.029
Einfluss unterschiedlicher Mengen an organischem Selen im Futter auf Mastleistung und Schlachtkorperwert von Broilern
АуториРадмила Марковић, Milan Ristić, Aleksandar Drljačić, Dragan Šefer, Kristina Šević, Branislav Baltić, Milica Todorović, and Milan Baltić
ЧасописRFL Rundschau fur Fleischhygiene und Lebensmitteluberwachung
Година2015
Волумен67
Страна од138
Страна до141
Correlations among Stress Parameters, Meat and Carcass Quality Parameters in Pigs
АуториMarija Dokmanović, Milan Baltić, Jelena Đurić, Jelena Ivanović, Ljuba Popović, Milica Todorović, Радмила Марковић, and Srđan Pantić
ЧасописAsian-Auustralasian Journal of Animal Sciences
Година2015
Волумен28
Број3
Страна од435
Страна до441
Ishranom životinja do funkcionalne hrane
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Jasna Đorđević, Milica Todorović, Marija Dokmanović-Starčević, Srđan Pantić, Aleksandar Drljačić, and Dragan Šefer
ЧасописVeterinarski žurnal Republike srpske
Година2015
Волумен15
Број1
Страна од41
Страна до54
Značaj informisanja potrošača pri izboru namirnica
АуториMilan Baltić, Milica Glišić, Jelena Janjić, Радмила Марковић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, and Jasna Đorđević
ЧасописVeterinarski žurnal Republike srpske
Година2015
Волумен15
Број1
Страна од22
Страна до40
Značaj potrošača pri izboru namirnica
АуториМилан Балтић, Milica Glišić, Jelena Janjić, Радмила Марковић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, and Jasna Đorđević
ЧасописVeterinarski žurnal Republike srpske
Година2015
ВолуменXV
Број1
Страна од22
Страна до40
Ispitivanje obima, proizvodnje i prometa meda od 2004-2014.godine
АуториJelena Ivanović, Milan Baltić, Dalibor Jelić, Jelena Janjić, Marija Bošković, Радмила Марковић, and Marija Dokmanović-Starčević
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2015
Волумен69
Број5-6
Страна од467
Страна до478
Obim i struktura ulova i proizvodnje ribe u Srbiji od 2006-2012.godine
АуториJelena Ivanović, Milan Baltić, Jelena Janjić, Радмила Марковић, Marija Bošković, Vesna Đorđević, and Marija Dokmanović
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2015
Волумен69
Број5-6
Страна од453
Страна до465
Einfluss von organisch gebundenem Selen im Futter auf die Mastleistung von Broilern
АуториРадмила Марковић, Milan Ristić, Aleksandar Drljačić, Dragan Šefer, Kristina Šević, Branislav Baltić, Milica Todorović, and Milan Baltić
ЧасописRekasan Journal
Година2015
Волумен43/44
Страна од46
Страна до49
Metal concentration in Muscle Tissue of Carp and Pike from Different Ponds in Belgrade Area
АуториJelena Janjić, Jelena Ivanović, Радмила Марковић, Marija Starčević, Marija Bošković, Vesna Đorđević, and Milan Baltić
ЧасописJournal of Agricultural Science and Technology B
DOI10.17265/2161-6264
Година2015
Волумен5
Број6
Страна од429
Страна до436
DOI10.17265/2161-6264
Isoflavones-from biotechnology to functional foods
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Marija Pavlović, Milica Glišić, Stamen Radulović, Vesna Đorđević, and Dragan Šefer
ЧасописProcedia Food Science
Година2015
Волумен5
Страна од176
Страна до179
Uticaj konjugovane linolne kiseline na masnokiselinski sastav i senzorne osobine suvog svinjskog vrata
АуториJasna Đorđević, Srđan Pantić, Marija Bošković, Радмила Марковић, Marija Dokmanović-Starčević, Tatjana Baltić, Milica Laudanović, and Milan Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2015
Волумен56
Број2
Страна од109
Страна до119
Uticaj svinjskog mesa i masti na zdravlje ljudi
АуториMarija Bošković, Milan Baltić, Jelena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Dokmanović, Радмила Марковић, Danijela Šarčević, and Tatjana Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2015
Волумен56
Број1
Страна од8
Страна до15
Meso pataka u ishrani ljudi
АуториMeho Bašić, Jelena Ivanović, Hava Mahmutović, Amir Zenunović, Радмила Марковић, Jelena Janjić, Vesna Đorđević, and Milan Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2015
Волумен56
Број1
Страна од50
Страна до57
Uticaj svinjskog mesa i masti na zdravlje ljudi
АуториMarija Bošković, Milan Baltić, Jelena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Dokmanovic, Радмила Марковић, Danijela Šarčević, and Tatjana Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2015
Волумен56
Број1
Страна од8
Страна до15
Presence of selected microorganisms on meat contact surfaces in the meat cutting facility
АуториJelena Ivanović, Jelena Janjić, Радмила Марковић, Marija Dokmanović, Marija Bošković, Nina Dimovska, and Milan Baltić
ЧасописJournal of Hygienic Engineering and Design
Година2015
Волумен12
Страна од18
Страна до23
Znacaj i upotreba nanopakovanja u industriji hrane
АуториМирјана Димитријевић, Marija Boskovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев, and Вера Катић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2015
Волумен69
Број1-2
Страна од139
Страна до154
Evaluation of Zackel lamb meat quality with the aim of increasing the conservation value of the breed
АуториMila Savić, Milan Baltić, Žolt Bečkei, Blagoje Dimitrijević, Vladimir Dimitrijević, Đorđe Savić, and Mensur Vegara
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOIDOI: 10.2478/acve-2014-0041
Година2014
Волумен64
Број4
Страна од438
Страна до446
DOIDOI: 10.2478/acve-2014-0041
Kontrolne mere tokom manipulacije i procesa obrade mesa ribe u cilju prevencije zoonotskih parazitoza
АуториМилан Балтић, Marija Bošković, Nataša Pavličević, Vesna Đorđević, Slaven Grbić, Радмила Марковић, and Milica Todorović
ЧасописVeterinarski žurnal Republike srpske
Година2014
ВолуменXIII
Број2
Страна од167
Страна до175
Polinezasićene masne kiseline u mesu riba i njihov značaj za zdravlje ljudi
АуториNataša Pavličević, Милан Балтић, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Vesna Đorđević, Радмила Марковић, and Slaven Grbić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број1
Страна од1
Страна до7
Promene kvaliteta mesa koza u procesu dobijanja dimljene šunke
АуториSnežana Ivanović, Boris Pisinov, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Радмила Марковић, Milan Baltić, and Ksenija Nešić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број2
Страна од148
Страна до155
Uticaj soljenja i mariniranja na mikrobiološki status i hemijski sastav skuše upakovane u modifikovanu atmosferu
АуториJelena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Bošković, Радмила Марковић, Milan Baltić, Vesna Đorđević, and Slaven Grbić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број2
Страна од169
Страна до175
Hygiene of Smoked Goat Ham Production
АуториSnežana Ivanović, Milan Baltić, Ksenija Nešić, Boris Pisinov, Ivan Pavlović, Jelena Ivanović, Dušan Živković, and Радмила Марковић
ЧасописJOURNAL OF PURE AND APPLIED MICROBIOLOGY
Година2014
Волумен8
Број3
Страна од2155
Страна до2162
Analiza obima proizvodnje goveđeg mesa u Srbiji od 1985-2011
АуториMarija Dokmanović, Mirjana Lukić, Milan Baltić, Jelena Ivanović, Радмила Марковић, Slaven Grbić, and Nataša Glamočlija
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број1
Страна од73
Страна до80
Bioaktivni peptdi iz mesa i njihov uticaj na zdravlje ljudi
АуториMilan Baltić, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Marija Dokmanović, Радмила Марковић, and Tatjana Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број1
Страна од8
Страна до21
Relationships among pre-slaughter stress, rigor mortis, blood lactate, and meat carcass quality in pigs
АуториMarija Dokmanović, Милан Балтић, Радмила Марковић, Marija Bošković, Јасна Ђорђевић, Nataša Glamočlija, and Mirjana Đorđević
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOIDOI: 10.2478/acve-2014-0013
Година2014
Волумен64
Број1
Страна од124
Страна до137
DOIDOI: 10.2478/acve-2014-0013
Uticaj soljenja i mariniranja na mikrobiološki status i hemijaski status skuše upakovane u modifikovanu atmosferu
АуториJelena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Bošković, Радмила Марковић, Milan Baltić, Vesna Đorđević, and Slaven Grbić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број2
Страна од169
Страна до175
Hygiene of Smoked Goat Ham Production
АуториSnežana Ivanović, Milan Baltić, Ksenija Nešič, Boris Pisinov, Ivan Pavlović, Jelena Ivanović, Dušan Živković, and Радмила Марковић
ЧасописJournal of pure and applied microbiology
Година2014
Волумен8
Број3
Страна од2155
Страна до2162
Effect of different amounts of organic selenium in the diet on broiler carcass parameters
АуториРадмила Марковић, Milan Ristić, Aleksandar Drljačić, Dragan Šefer, Kristina Šević, Srđan Pantić, Jelena Đurić, and Milan Baltić
ЧасописEuropean Poultry Science
DOI10.1399/eps.2014.66
Година2014
Волумен78
Страна од1
Страна до9
DOI10.1399/eps.2014.66
Effects of various meal compositions on production results, economic performance and fish meat quality
АуториMilan Tešić, Milan Baltić, Vlado Teodorović, Drago Nedić, Milorad Mirilović, Радмила Марковић, and Aleksandra Aleksić-Agelidis
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2014
Волумен64
Број3
Страна од338
Страна до348
Uticaj vakuum-pakovanja i pakovanja sa modifikovanom atmosferom na sadržaj ukupnog isparljivog azota i senzornu ocenu mlevenog mesa
АуториJasna Đorđević, Nikola Čobanović, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Nevena Ilić, Biljana Pećanac, and Milan Baltić
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
DOI10.7251/VETJ1402257DJ
Година2014
Волумен14
Број2
Страна од257
Страна до265
DOI10.7251/VETJ1402257DJ
Bioactive peptides from meat and their influence on human health
АуториMilan Baltić, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Marija Dokmanović, Radmila Marković, and Tatjana Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број1
Страна од8
Страна до21
The effects of lairage time and handling procedure prior to slaughter on stress and meat quality parameters in pigs
АуториMarija Dokmanović, A Velarde, Vladimir Tomović, Nataša Glamočlija, Радмила Марковић, Jelena Janjić, and Милан Балтић
ЧасописMEAT SCIENCE
Година2014
Страна од220
Страна до226
Relationships among pre-slaughter stress, rigor mortis, blood lactate and meat and carcass quality in pigs
АуториMarija Dokmanović, Милан Балтић, Радмила Марковић, Marija Bošković, Jasna Lončina, Nataša Glamočlija, and Mirjana Đorđević
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2014
Страна од124
Страна до137
Analiza obima proizvodnje goveđeg mesa u Srbiji od 1985. do 2011. godine
АуториМаrija Dokmanović, Mirjana Lukić, Милан Балтић, Jelena Ivanović, Радмила Марковић, Slaven Grbić, and Nataša Glamočlija
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Страна од73
Страна до80
Promene kvaliteta mesa koza u procesu dobijanja dimljene šunke. Tehnologija mesa
АуториSnežana Ivanović, Boris Pisinov, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Радмила Марковић, Милан Балтић, and Ksenija Nešić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Страна од148
Страна до155
Uticaj soljenja i mariniranja na mikrobiološki status i hemijski sastav skuše upakovane u modifikovanu atmosferu
АуториЈеlena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Bošković, Radmila Marković, Милан Балтић, Vesna Đorđević, and Slaven Grbić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Страна од169
Страна до175
Survival Yersinia enterocolitica in Ground Pork Meat in Different Packages
АуториJelena Ivanović, Jelena Janjić, Marija Bošković, Милан Балтић, Marija Dokmanović, Vesna Đorđević, and Nataša Glamočlija
ЧасописJournal of Pure and Applied microbiology
Година2014
Страна од4317
Страна до4323
Correlations among different stress, meat and carcass quality parameters in pigs
АуториMarija Dokmanovic, Милан Балтић, Jelena Đurić, Jelena Ivanović, Ljuba Popović, Milica Todorović, Radmila Marković, and Srđan Pantić
ЧасописASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES
Година2014
Страна од435
Страна до441
Hygiene of smoked goat ham production
АуториSnežana Ivanović, Милан Балтић, Ksenija Nešić, Boris Pisinov, Ivan Pavlović, Jelena Ivanović, Dušan Živković, and Radmila Markovic
ЧасописJournal of Pure and Applied Microbiology
Година2014
Страна од2155
Страна до2162
Superficial bacterial contamination of goats carcasses
АуториSnežana Ivanović, Милан Балтић, Ksenija Nešić, Miroslav Žujović, Jelena Ivanović, and Svetlana Vuković
ЧасописJournal of Pure and Applied Microbiology
Година2014
Страна од101
Страна до108
Effect of goat breed on the meat quality
АуториSnežana Ivanović, Zoran Stojanovic, Ksenija Nešić, Boris Pisinov, Милан Балтић, Jovanka Popov-Raljić, and Jelena Đurić
ЧасописHEMIJSKA INDUSTRIJA
DOI10.2298/HEMIND131201006I
Година2014
Страна од801
Страна до807
DOI10.2298/HEMIND131201006I
Polinezasićene masne kiseline u mesu ribe i njihov značaj za zdravlje ljudi
АуториNatasa Pavlicevic, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Vesna Djordjevic, and Radmila Markovic
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2014
Волумен55
Број1
Страна од01
Страна до08
Ocena uslova dobrobiti svinja tokom omamljivanja u odnosu na dan u nedelji
АуториНеђељко Карабасил, Марија Докмановић, Владо Теодоровић, Јасмина Којичић-стевановић, Наташа Гламочлија, and Милан Балтић
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен54
Број2
Страна од89
Страна до96
Use of essential oils in order to prevent foodborne illnesses caused by pathogens in meat
АуториMarija Bošković, Milan Baltić, Jelena Ivanović, Jelena Đurić, Jasna Lončina, Marija Dokmanovic, and Радмила Марковић
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен54
Број1
Страна од14
Страна до20
Antimikrobna aktivnost etarskih ulja na Salmonella spp.u mesu i proizvodima od mesa
АуториMarija Bošković, Milan Baltić, Jelena Janjić, Marija Dokmanović, Jelena Ivanović, Tatjana Marković, and Радмила Марковић
ЧасописLekovite sirovine
Година2013
Волумен33
Број33
Страна од39
Страна до52
Konjugovana linolna kiselina u ishrani živine
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Stamen Radulović, Dragan Šefer, Ivana Branković-Lazić, Aleksandar Drljačić, Nataša Pavličević, and Slobodan Dojčinović
ЧасописVeterinarski žurnal
Година2013
ВолуменXIII
Број1
Страна од16
Страна до22
Tendencija razvoja ribarstva i potrošnja ribe u Srbiji
АуториMilan Tešić, Milan Baltić, Vlado Teodorović, Milorad Mirilović, Drago Nedić, Todor Marković, Радмила Марковић, and Aleksandra Aleksić-Agelidis
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2013
Волумен67
Број5-6
Страна од417
Страна до427
Analysis of poultry meat production volume in Serbia from 1984. to 2009.
АуториNataša Glamočlija, Aleksandar Drljačić, Milorad Mirilović, Radmila Marković, Jelena Ivanović, Jasna Lončina, and Милан Балтић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2013
Страна од269
Страна до278
Kontrolne mere tokom manipulacije i procesa obrade mesa ribe u cilju prevencije zoonotskih parazitoza
АуториMilan Baltić, Marija Bošković, Nataša Pavlićević, Vesna Đorđević, Slaven Grbić, Radmila Marković, and Milica Todorović
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
Година2013
Волумен13
Број2
Страна од167
Страна до176
Antimikrobna aktivnost etarskih ulja na Salmonella spp. u mesu i proizvodima od mesa
АуториМилан Балтић, Marija Bošković, Jelena Janjić, Marija Dokmanović, and Jelena Ivanović
ЧасописLekovite sirovine
Година2013
Волумен33
Страна од39
Страна до52
Nanotechnology and its potential applications in meat industry
АуториМилан Балтић, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Marija Dokmanović, Jelena Janjić, and Tatjana Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен54
Број2
Страна од168
Страна до175
Use of essential oils in order to prevent foodborne illnesses caused by pahogens in meat
АуториМаrija Боšković, Милан Балтић, Jelena Ivanović, Jelena Đurić, Jasna Lončina, Marija Dokmanović, and Radmila Marković
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен54
Број1
Страна од14
Страна до20
Aktivni sistemi pakovanja mesa i proizvoda od mesa
АуториJasna Lončina, Drago Nedić, Jelena Ivanović, Tatjana Baltić, Marija Dokmanović, Jelena Đurić, Marija Bošković, and Milan Baltić
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
Година2013
Волумен13
Број1
Страна од5
Страна до15
Uticaj prethodne obrade pastrmke zamrzavanjem na karakteristike fileta dimljene pastrmke
АуториNatasa Pavlicevic, Vesna Djordjevic, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Milan Baltić, Marija Bošković, and Jelena Petrović
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен54
Број1
Страна од57
Страна до69
Yersinia enterocolitica- Izvori i putevi kontaminacije trupova svinja
АуториМилан Балтић, Јеlena Ivanović, Marija Dokmanović, Радмила Марковић, Milica Todorović, Jasna Lončina, and Marija Bošković
ЧасописСАВРЕМЕНА ПОЉОПРИВРЕДА
Година2013
Страна од109
Страна до117
Consumers and Food Safety
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Snježana Mandić, Biljana Pećanac, and Jasna Lončina
ЧасописGlasnik hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske
Година2013
Страна од11
Страна до16
Nanotehnologija i njena potencijalna primena u industriji mesa
АуториМилан Балтић, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Marija Dokmanovic, Jelena Janjic, Jasna Lončina, and Tatjana Baltic
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен52
Број2
Страна од168
Страна до175
Investigation of the possibility of detection of fluoroquinolones in carp kidney by microbiological diffusion method
АуториVesna Djordjevic, Natasa Kilibarda, Милан Балтић, Miroslav Cirkovic, Мирјана Димитријевић, Dejana Trbovic, and Nenad Paunovic
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен54
Број2
Страна од130
Страна до136
Ispitivanje mikrobiološke kontaminacije površina koje dolaze u kontakt sa mesom u objektu za preradu mesa
АуториJelena Ivanovic, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Nenad Antic, Jelena Janjic, and Jasna Djordjevic
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2013
Волумен54
Број2
Страна од110
Страна до116
Nalaz salmonela na površinama u stočnom depou i boksu za omamljivanje svinja.
АуториНеђељко Карабасил, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Наташа Павлићевић, Јасна Лончина, and Јелена Недељковић Траиловић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2012
Волумен66
Број3-4
Страна од233
Страна до242
Nalaz salmonela na trupovima svinja u toku klanja i obrade
АуториНеђељко Карабасил, Наташа Pavliћевић, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Наташа Галић, Јасна Лончина, and Јелена Ивановић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2012
Волумен66
Број5-6
Страна од377
Страна до386
Erhohte Mengen an organisch gebundenem Selen und Vitamin E in der Broilermast
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Dragan Šefer, Stamen Radulović, Aleksandar Drljačić, Vesna Đorđević, and Milan Ristić
ЧасописRekasan
Година2012
Број37/38
Страна од55
Страна до58
Potrebe salmonidnih vrsta riba u hranljivim materijama
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Danijela Vranić, Vesna Đorđević, Stamen Radulović, and Dragan Šefer
ЧасописVeterinarski žurnal Republike srpske
Година2012
ВолуменXII
Број1
Страна од60
Страна до65
Mlađ i konzumna kalifornijska pastrmka (Oncorhynchus mykiss): hemijski sastav, sadržaj holesterola i masnokiselinski sastav fileta
АуториDanijela Vranić, Milan Baltić, Dejana Trbović, Jasna Đinović-Stojanović, Радмила Марковић, Radivoj Petronijević, and Aurelija Spirić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2012
Волумен53
Број1
Страна од26
Страна до35
Effect of lairage conditions and time on pork quality (a review)
АуториМилан Балтић, Маrija Dokmanović, Neđeljko Karabasil, Slavča Hristov, Радмила Марковић, Nataša Glamočlija, and Milica Todorović
ЧасописСАВРЕМЕНА ПОЉОПРИВРЕДА
Година2012
Страна од138
Страна до145
Salmonella on pig carcassess during slaughter and processing
АуториNeđeljko Karabasil, Nataša Pavlicevic, Nataša Galić, Мирјана Димитријевић, Jasna Lončina, Jelena Ivanović, and Милан Балтић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2012
Страна од377
Страна до386
Istorijski osvrt na higijenu i tehnologiju mesa
АуториМилан Балтић, Vlado Teodorović, Drago Nedić, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, and Jelena Đurić
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
Година2012
ВолуменXII
Број1
Страна од5
Страна до10
Biohemijske karakteristike roda Aeromonas izolovanih iz kalifornijske pastrmke (Oncorhynchus mykiss)
АуториVesna Đorđević, Милан Балтић, Neđeljko Karabasil, Miroslav Ćirković, Vesna Janković, Radmila Mitrović, and Jelena Đurić
ЧасописMeat Technology
Година2012
Волумен53
Број1
Страна од20
Страна до25
Investigation oh the efficacy immunocastration aimed at the prevention of sex odour in boar meat,
АуториЈелена Алексић, Marija Dokmanovic, Зоран Алексић, Владо Теодоровић, Велибор Стојић, Dejana Trbovic, and Милан Балтић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2012
Волумен62
Број5-6
Страна од653
Страна до663
Management and control program for suppression and eradikation of classical swine fever in Serbia
АуториДраго Недић, Милан Тешић, Милан Балтић, Будимир Плавшић, Нада Тајдић, Милорад Мириловић, and Миодраг Рајковић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2011
Волумен61
Број2-3
Страна од295
Страна до307
Ishrana i kvalitet mesa svinja-pogled u budućnost
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Marija Dokmanović, Stamen Radulović, Jelena Đurić, Milica Todorović, and Aleksandar Drljačić
ЧасописVeterinarski žurnal
Година2011
ВолуменXI
Број1
Страна од30
Страна до36
Nutrition and meat quality
АуториMilan Baltić, Радмила Марковић, and Vesna Đorđević
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2011
Волумен52
Број1
Страна од154
Страна до159
Presence of Listeria spp in fish samples, fish products and sea products
АуториJelena Kuzmanovic, Ружица Ашанин, Милан Балтић, Душан Мишић, Мирјана Димитријевић, Marija Stojanovic, Nikola Asanin, and I Kovacevic
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2011
Волумен61
Број2-3
Страна од193
Страна до203
Einfluss der Futterung auf die Qualitat von Broilern
АуториРадмила Марковић, Милан Балтић, Драган Шефер, Stamen Radulović, Aleksandar Drljačić, Vesna Đorđević, and Milan Ristić
ЧасописFleischwirtschaft
Година2010
Волумен10
Страна од132
Страна до136
Uticaj tufozela, kao dodatka hrani, na mesnatost različitih kategorija svinja
АуториAleksandar Drljačić, Milena Krstić, Радмила Марковић, Dragan Šefer, Jelena Đurić, and Milan Baltić
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2010
Волумен51
Број1
Страна од12
Страна до17
Hrana i večna briga za zdravlje
АуториМилан Балтић, Drago Nedić, Jelena Đurić, Mirjana Dimitrijević, and Neđeljko Karabasil
ЧасописVeterinarski žurnal Republike Srpske
Година2010
ВолуменX
Број1
Страна од5
Страна до9
Upotreba povećanih količina organskog oblika selena u ishrani brojlera
АуториRadmila Marković, Milan Baltić, Dragan Šefer, Aleksandar Drljačić, Бранко Петрујкић, and Stamen Radulović
ЧасописVETERINARSKI ŽURNAL REPUBLIKE SRPSKE
Година2010
ВолуменX
Број1
Страна од10
Страна до18
Uticaj selena organskog i neorganskog porekla i različite količine vitamina E na sadržaj selena i masnokiselinski sastav mesa brojlera
АуториRadmila Marković, Milan Baltić, Бранко Петрујкић, Stamen Radulović, Milena Krstić, and Dragan Šefer
ЧасописVETERINARSKI ŽURNAL REPUBLIKE SRPSKE
Година2009
ВолуменIX
Број1
Страна од28
Страна до35
Primena organskog oblika selena u hranidbi brojlera
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Branko Petrujkić, Stamen Radulović, Milena Krstić, Dragan Šefer, and Marcela Šperanda
ЧасописKrmiva
Година2009
Волумен51
Број5
Страна од287
Страна до295
Uporedna analiza proizvodnje svinjskog mesa i mesnatosti trupova sa farmi i iz otkupa u Srbiji
АуториSrđan Jovanović, Ljuba Popović, Marija Dokmanović, Vesna Đorđević, Милорад Мириловић, Ema Todorović, and Милан Балтић
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2009
Страна од287
Страна до295
Investigation of quality of pork meat from Serbian farms, Meat Technology
АуториSrđan Jovanović, Ema Todorović, Marija Dokmanović, Vesna Đorđević, Ljuba Popović, Jelena Đurić, and Милан Балтић
ЧасописMeat Technology
Година2009
Волумен50
Број5-6
Страна од296
Страна до303
Einfluss von Probiotika auf die Mastleistung von Broilern
АуториSnezana Ivanovic, Милан Балтић, Владо Теодоровић, Slobodan Lilic, and Branko Velebit
ЧасописFLEISCHWIRTSCHAFT
Година2009
Волумен7
Страна од100
Страна до102
Potencijalne biološke opasnosti od značaja za HACCP planove u procesu obrade sveže ribe
АуториМилан Балтић, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, and Marija Dokmanovic
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2009
Волумен63
Број3-4
Страна од201
Страна до215
Uticaj zamrzavanja ribe na odabrane parametre kvaliteta dimljenog proizvoda
АуториNatasa Kilibarda, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, and Ferenc Kiskarolj
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2009
Волумен59
Број2-3
Страна од291
Страна до302
Effect of fish freezing on selected parameters of smoked product quality
АуториNatasa Kilibarda, Милан Балтић, Мирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, and Ferenc Kiskarolj
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2009
Волумен59
Број2-3
Страна од291
Страна до302
Uticaj selena i vitamina E na kvalitet i prinosa trupova brojlera
АуториRadmila Marković, Milan Baltić, Бранко Петрујкић, Dragan Šefer, and Ema Todorović
ЧасописТЕХНОЛОГИЈА МЕСА
Година2009
Волумен50
Број3-4
Страна од195
Страна до200
Effects of substitution of fish meal with fresh and dehydrated larvae larvae of the house fly (Musca domestica L) on productiive performance and health of broilers
АуториМилутин Ђорђевић, Brana Radenković, Marijana Vučinić, Milan Baltić, Radislava Teodorović, Ljiljana Janković, Marija Vukašinović, and Miodrag Rajković
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2008
Волумен58
Број4
Страна од357
Страна до368
Značaj salmonela u proizvodnji mesa svinja. 2008. Veterinarski glasnik
АуториНеђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Наташа Килибарда, Владо Теодоровић, and Милан Балтић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2008
Волумен62
Број5-6
Страна од259
Страна до275
Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane
АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић, and Милан Балтић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2008
Волумен62
Број5-6
Страна од301
Страна до317
Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane
АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Natasa Kilibarda, Владо Теодоровић, and Милан Балтић
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2008
Волумен62
Број5-6
Страна од301
Страна до317
Uticaj različitih stimulatora rasta na zdravstveno stanje i proizvodne rezultate brojlera u tovu
АуториRadmila Marković, Milan Baltić, Бранко Петрујкић, Adrijana Radosavac, and Dragan Šefer
ЧасописVETERINARSKI ŽURNAL REPUBLIKE SRPSKE
Година2008
ВолуменVIII
Број1
Страна од44
Страна до49
Effects of selenium supplementation as sodium selenite or selenized yeast and different amounts of vitamin E on selenenium and vitamin E status of broilers
АуториRadmila Marković, Ivan Jovanović, Milan Baltić, Dragan Šefer, Бранко Петрујкић, and Zlatan Sinovec
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2008
Волумен58
Број4
Страна од369
Страна до380
Uticaj različitih aditiva u ishrani brojlera na proizvodne rezultate i klanične parametre
АуториVesna Tokić, Миодраг Лазаревић, Zlatan Sinovec, Milan Baltić, and Živan Jokić
ЧасописВЕТЕРИНАРСКИ ГЛАСНИК
Година2007
Волумен61
Број5-6
Страна од261
Страна до278
Uticaj selena i vitamina E na prinos mesa brojlera
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Dragan Šefer, Jelena Nedeljković - Trailović, and Milena Krstić
ЧасописŽivinarstvo
Година2007
Волумен17
Број11
Страна од3
Страна до11
Uticaj selena organskog i neorganskog porekla i različite količine vitamina E na proizvodne rezultate brojlera
АуториRadmila Marković, Milan Baltić, Dragan Šefer, Jelena Nedeljković - Trailović, and Бранко Петрујкић
ЧасописVETERINARSKI ŽURNAL REPUBLIKE SRPSKE
Година2007
ВолуменVII
Број1
Страна од213
Страна до221
RESIDUES OF ENROFLOXACIN AND ITS MAIN METABOLITE CIPROFLOXACIN IN BROILER CHIKENS.
АуториЈелена Петровић, Милан Балтић, Витомир Ћупић, Срђан Стефановић, and Драгица Стојановић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2006
Волумен56
Број5-6
Страна од497
Страна до506
Different sensitivity of various serotypes of Listeria monocytogenes to lactic acid bacteria bacteriocins
АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Милан Балтић, and Неђељко Карабасил
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2004
Волумен54
Број2-3
Страна од201
Страна до208
Isolation of motile Aeromonas spp. from fish and their cytotoxic effect on vero cell cultures
АуториНеђељко Карабасил, Ружица Ашанин, Милан Балтић, Владо Теодоровић, and Мирјана Димитријевић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2002
Волумен52
Број1
Страна од3
Страна до10
Biogenic amines formation by tissue enzymes and pH value in the mixtyre prepared for raw sausages
АуториВладо Теодоровић, Dejan Smiljanic, Милан Балтић, and Оливера Бунчић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година2000
Страна од51
Страна до57
Sensitivity variations of Listeria monocytogenes types related to the lactic acid bacteria bacteriocins
АуториМирјана Димитријевић, Владо Теодоровић, Милан Балтић, and Милорад Мириловић
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Година1999
Волумен50
Број1
Страна од62
Страна до76
Effects of gluconodeltalactone and Lactobacillus plantarum on the production of histamine and tyramine in fermented sausages
АуториSava Buncic, Ljiljana Paunovic, Владо Теодоровић, Dragica Radisic, Gordana Vojinovic, Dejan Smiljanic, and Милан Балтић
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
Година1993
Волумен17
Број4
Страна од303
Страна до310

Радови са скупова

Modifikacijom obroka za živinu do funkcionalnih namirnica animalnog porekla
АуториРадмила Марковић, Stamen Radulović, Milan Baltić, and Dragan Šefer
Научни скупXL Inovacije znanja veterinara
ПубликацијаZbornik predavanja XL Seminara za inovacije znanja veterinara
Година2019
Страна од63
Страна до77
Milk: Past and Present
АуториSnežana Bulajić, Jasna Đorđević, Tijana Ledina, Danijela Šarčević, and Milan Baltić
Научни скуп59th International Meat Industry Conference MEATCON2017
DOIdo i :10.1088/1755-1315/85/1/012031
Година2017
DOIdo i :10.1088/1755-1315/85/1/012031
Utjecaj dodataka mješavine eteričnih ulja Digestarom Poultry na zdravstveno stanje i proizvodne rzultate brojlera
АуториРадмила Марковић, Kristina Šević, Dragan Milić, Milan Baltić, Milica Glišić, Stamen Radulović, and Dragan Šefer
Научни скупXXIV Međunarodno Savjetovanje Krmiva
ПубликацијаZbornik radova
Година2017
Страна од35
Страна до37
New scientific challenges -the possibilities of using selenium in poultry nutrition and impact on meat quality.
АуториРадмила Марковић, Milica Glišić, Marija Bošković, and Milan Baltić
Научни скуп59th International Meat Industry Conference MeatCon2017 IOP Conf.Series:Earth and Environmental Science
DOI110.1088/1755-1315/85/1/012032
Година2017
DOI110.1088/1755-1315/85/1/012032
HISTOMORFOMETRIJSKE KARAKTERISTIKE CEKUMA BROJLERA HRANJENIH SMEŠAMA SA DODATKOM FITOGENOG ADITIVA
АуториSandra Milošević, Kristina Šević, Ivan Milošević, Milan Baltić, Jelena Janjić, Radmila Marković, and Анита Радовановић
Научни скуп5th CONGRESS OF SERBIAN ANATOMICAL SOCIETY OF SERBIA WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION
Година2016
Stimulatori rasta kao imperativ u savremenojh stočarskoj proizvodnji
АуториРадмила Марковић, Стамен Радуловић, Милан Балтић, Jelena Janjić, and Marija Pavlović
Научни скуп27.Savetovanje veterinara Srbije, Zlatibor
ПубликацијаZbornik
Година2016
Страна од78
Страна до88
Metal concentration in muscle tissue of fish from different fish ponds
АуториJelena Janjić, Jelena Ivanović, Dragoljub Jovanović, Радмила Марковић, Marija Starčević, Vesna Đorđević, and Milan Baltić
Научни скупVII International Conference "Water &Fish"
Година2015
Страна од278
Страна до284
Značaj informisanja potrošača pri izboru namirnica
АуториMilan Baltić, Milica Glišić, Jelena Janjić, Радмила Марковић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, and Jasna Đorđević
Научни скуп20.jubilarno Savjetovanje doktora veterinarske medicine
Година2015
Ishranom životinja do funkcionalne hrane
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Jasna Đorđević, Milica Todorović, Marija Dokmanović-Starčević, Srđan Pantić, and Dragan Šefer
Научни скуп20. Savjetovanje doktora veterinarske medicine
Година2015
Allergenic proteins in fish
АуториMilan Baltić, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Marija Bošković, Радмила Марковић, Jasna Đorđević, Marija Dokmanović, and Milica Glišić
Научни скупVII International Conference "Water & Fish"
Година2015
Страна од88
Страна до93
Effect of the diet on improvement of the fatty acid composition of pig meat
АуториРадмила Марковић, Milica Todorović, Srđan Pantić, Milan Baltić, Jelena Ivanović, Dobrila Jakić-Dimić, Dragan Šefer, Branko Petrujkić, and Stamen Radulović
Научни скупFirst International Symposium of Veterinary Medicine "One health-New Challenges"
Година2015
Страна од148
Страна до156
Isoflavones-from biotechnology to functional foods
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Marija Pavlović, Milica Glišić, Stamen Radulović, Vesna Đorđević, and Dragan Šefer
Научни скупInternational 58th Meat Industry Conference "Meat Safety and Quality: Where it goes?"
DOI10.1016/j.profoo.2015.09.050
ПубликацијаProcedia Food Science 5 (2015)
Година2015
Страна од176
Страна до179
DOI10.1016/j.profoo.2015.09.050
Fermentisane kobasice – proizvodi sa tradicijom
АуториМилан Балтић, Biljana Pećanac, Miroslav Šarić, Snježana Mandić, Ivana Filipović, Jelena Đurić, and Slobodan Dojčinović
Научни скупFermentisane kobasice – proizvodi sa tradicijom
Година2015
Испитивање утицаја паковања млевеног меса у модификованој атмосфери на раст Salmonella spp.
АуториЈасна Ђорђевић, Марија Бошковић, Маrija Докмановић, Наташа Гламочлија, Весна Ђорђевић, Јеlena Петровић, and Милан Балтић
Научни скуп4. Симпозијум "Безбедност и квалитет намирница анималног порекла"
ПубликацијаЗборник радова 4. Симпозијума „Безбедност и квалитет намирница анималног порекла“, 6.-7. новембра, Београд
Година2014
Страна од103
Страна до104
Značaj svinjskog mesa i masti
АуториМилан Балтић, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Dokmanović, Радмила Марковић, and Tatjana Baltić
Научни скуп''Zdravstvena zaštita, selekcija i reprodukcija svinja''
ПубликацијаZbornik radova dvanaestog savetovanja sa međunarodnim učešćem ''Zdravstvena zaštita, selekcija i reprodukcija svinja'', Srebrno jezero-Veliko Gradište, 17-19. oktobar 2014.
Година2014
Страна од127
Страна до129
Ispitivanje mesnatosti trupova teladi različitih rasa
АуториMartina Prokopljević, Jelena Đurić, Jelena Ivanović, Radmila Marković, Aleksandar Drljačić, and Милан Балтић
Научни скуп19. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem
Година2014
Страна од65
Страна до67
Uticaj soljenja i mariniranja na hemijske parametre kvaliteta skuše
АуториSlaven Grbić, Jelena Ivanovic, Jelena Đurić, Marija Bošković, Natasa Glamočlija, Marija Dokmanovic, and Милан Балтић
Научни скуп19. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem
Година2014
Страна од69
Страна до71
Značaj svinjskog mesa i masti
АуториМилан Балтић, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Dokmanovic, Радмила Марковић, and Tatjana Baltić
Научни скупDvanaesto savetovanje, zdravstvena zaštita, selekcija i reprodukcija svinja
Година2014
Страна од127
Страна до129
Potrošač, bezbednost hrane i kultura ishrane
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Jelena Ivanović, Marija Dokmanovic, and Marija Bošković
Научни скупXXXV seminar za inovacije znanje veterinara
Година2014
Страна од49
Страна до58
ZNAČAJ I UPOTREBA NANOPAKOVANJA U INDUSTRIJI HRANE
АуториМирјана Димитријевић, Marija Bošković, Милан Балтић, Неђељко Карабасил, Владо Теодоровић, Драган Василев, and Вера Катић
Научни скуп4. Simpozijum bezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla, Beograd, Srbija
Година2014
Značaj fitogenih dodataka u hrani za životinje
АуториРадмила Марковић, Stamen Radulović, Dragan Šefer, Milan Baltić, Marija Bošković, and Marija Dokmanovic
Научни скуп19.godišnje Savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike srpske
Година2014
Страна од11
Страна до12
Ispitivanje mesnatosti trupova farmskih svinja i svinja iz otkupa
АуториMarija Dokmanović, Milica Todorović, Jasna Lončina, Радмила Марковић, Branislav Baltić, Nataša Glamočlija, and Milan Baltić
Научни скуп19.godišnje Savetovanje doktora veterinarske medicine Republike srpske
Година2014
Страна од67
Страна до68
Značaj svinjskog mesa i masti
АуториMilan Baltić, Marija Bošković, Jelena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Dokmanovic, Радмила Марковић, and Tatjana Baltić
Научни скуп12.Savetovanje Zdravstvena zaštita, selekcija i reprodukcija
Година2014
Страна од127
Страна до128
Ispitivanje mogućnosti poboljšanja masnokiselinskog sastava mesa svinja
АуториMilan Baltić, Радмила Марковић, Milka Popović, Milica Todorović, and Srđan Popović
Научни скуп4.Kongres udruženja za aterosklerozu Srbije
Година2014
Страна од104
Страна до104
Ispitivanje mogućnosti povećanja sadržaja selena u mesu brojlera
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Dragan Šefer, Aleksandar Drljačić, and Milka Popović
Научни скуп4.Kongres udruženja za aterosklerozu Srbije
Година2014
Страна од105
Страна до105
Ispitivanje sadržaja žive u tkivima i organima rečne ribe izlovljene iz Dunava
АуториJelena Ivanović, Raša Milanov, Милена Крстић, Радмила Марковић, Marija Bošković, Jelena Đurić, and Милан Балтић
Научни скуп19. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem
Година2014
Страна од81
Страна до83
Uticaj soljenja i mariniranja na hemijske parametre kvaliteta skuše
АуториSlaven Grbić, Jelena Ivanović, Jelena Đurić, Marija Bošković, Nataša Glamočlija, Marija Dokmanović, and Милан Балтић
Научни скуп19. Godišnje savjetovanje doktora veterinarske medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem
Година2014
Страна од69
Страна до71
Primena molekularnih tehnika dijagnostike u mikrobiološkoj analizi uzoraka meda
АуториKazimir Matović, Милан Балтић, Душан Мишић, Nebojša Nedić, Neđeljko Karabasil, Lazar Ranin, and Jelena Ivanović
Научни скупBezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla
Година2014
Страна од89
Страна до100
Novi pogledi na nalaz Yersinia enterocolitica u mesu svinja- preživljavanje u modifikovanoj atmosferi i vakuum pakovanju
АуториJelena Ivanović, Милан Балтић, Jelena Janjić, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Tatjana Baltić, and Vesna Đorđević
Научни скупBezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla
Година2014
Страна од77
Страна до86
Fish-borne parasitic zoonoses with special reference to anthropogenic impact
АуториМилан Балтић, Maрија Бошковић, Весна Ђорђевић, Мирјана Димитријевић, Радмила Марковић, and Наташа Павлићевић
Научни скупVI međunarodna konferencija „Akvakultura i ribarstvo“, 12-14. Juna 2013.
ПубликацијаVI International Conference ”Water & Fish”, Belgrade, Zemun, June, 12-14 th, 2013
Година2013
Страна од129
Страна до135
Lactic acid bacteria: effect on quality and safety of fishery products
АуториNataša Pavlićević, Vesna Đorđević, Mirjana Dimitrijević, Marija Bošković, Radmila Marković, and Milan Baltić
Научни скупVI International Conference "Water & Fish"
ПубликацијаVI International Conference ”Water & Fish”
Година2013
Страна од436
Страна до442
In Vitro Meat: Possibility of the Impossible
АуториМилан Балтић, Марија Бошковић, and Радмила Митровић
Научни скупInternational 57th Meat Industry Conference
ПубликацијаINTERNATIONAL 57th MEAT INDUSTRY CONFERENCE, Belgrade, June 10-12th, 2013
Година2013
Страна од41
Страна до47
Examination about Consumers Knowledge of Food Storage Conditions in Household – Context of Food Safety
АуториJelena Đurić, Jelena Ivanović, Jasna Lončina, Danijela Šarčević, Vesna Đorđević, Marija Bošković, and Милан Балтић
Научни скупINTERNATIONAL 57th MEAT INDUSTRY CONFERENCE
Година2013
Страна од247
Страна до252
Utjecaj korišćenja različitih količina organskog oblika selena na aktivnost glutation peroksidaze i sadržaj selena u plazmi brojlera
АуториРадмила Марковић, Aleksandar Drljačić, Милан Балтић, Dragan Šefer, Ivan Jovanović, Živan Jokić, and Stamen Radulović
Научни скуп20.Međunarodno savjetovanje Krmiva 2013
Година2013
Страна од102
Страна до103
Factor of importance for, successful electronical stunning of pigs
АуториMarija Dokmanović, Milan Baltić, Neđeljko Karabasil, Natasa Glamočlija, Srđan Pantić, Радмила Марковић, and Milica Todorović
Научни скупModern trends in livestock production
Година2013
Страна од648-654
Biotechnological solutions for the growth stimulation of broilers
АуториDragan Šefer, Stamen Radulović, Milan Baltić, Радмила Марковић, Dobrila Jakić-Dimić, and Dragan Milić
Научни скуп10th International Symposium "Modern trends in livestock production. Institute for animal production
Година2013
Страна од244
Страна до260
Kampilobakterioza-preventivne i kontrolne mere u proizvodnji mesa brojlera
АуториМирјана Димитријевић, Неђељко Карабасил, Милан Балтић, Владо Теодоровић, Драган Василев, and Никола Чобановић
Научни скуп22. Savetovanje živinara
Година2013
The importance of conjugated linoleic acid for meat quality
АуториРадмила Марковић, Vesna Đorđević, and Milan Baltić
Научни скупInternational 57th Meat Industry Conference
Година2013
Страна од17
Страна до23
Sensory evaluation of selected quality parameters during storage of cold smoked trout packed in vacum and modified atmosphere
АуториNataša Pavlićević, Milan Baltić, Mirjana Dimitrijević, Vesna Đorđević, Радмила Марковић, and Milorad Mirilović
Научни скуп57th meat industry conference
Година2013
Страна од309
Страна до315
Kontrolne mere tokom manipulacije i procesa obrade mesa ribe u cilju prevencije zoonotskih parazitoza prenosivh mesom ribe
АуториMilan Baltić, Marija Bošković, Nataša Pavličević, Vesna Đorđević, Slaven Grbić, Радмила Марковић, and Milica Todorović
Научни скуп18.godišnje savetovanje doktora veterinarske medicine republike srpske
Година2013
Страна од69
Страна до70
Nalaz teških metala i metaloida u tkivima riba kao indikator zagađenja životne sredine
АуториМилан Балтић, Владо Теодоровић, Mirjana Dimitrijević, and Радмила Марковић
Научни скупXXXIV Seminar za inovacije znanja veterinara
Година2013
Страна од75
Страна до91
The Effect of Different Broiler Provenances on Carcass Meatiness
АуториNataša Glamočlija, Marija Dokmanović, Jelena Ivanović, Radmila Marković, Jasna Lončina, Marija Bošković, and Милан Балтић
Научни скупInternational 57th Meat Industry Conference, Meat and Meat Products – Perspectives of Sustainable Production
Година2013
Страна од169
Страна до172
Factors of Importance for Successful Electrical Stunning of Pigs
АуториMarija Dokmanović, Милан Балтић, Neđeljko Karabasil, Nataša Glamočlija, Srđan Pantić, Радмила Марковић, and Milica Todorović
Научни скуп10th Interantional Symposium, Modern Trends in Livestock Production
Година2013
Страна од648
Страна до654
Influence of Sex and Castration on Carcass and Meat Quality Parameters in Pigs
АуториMarija Dokmanović, Nataša Glamočlija, Vladimir Tomović, Milica Todorović, Радмила Марковић, Srđan Pantić, and Милан Балтић
Научни скупInternational 57th Meat Industry Conference, Meat and Meat Products – Perspectives of Sustainable Production
Година2013
Страна од194
Страна до197
The influence of vacuum-packaging and marination on the behaviour of total Enterobacteriaceae on chicken breast fillets
АуториТатјана Балтић, Радмила Митровић, Милан Балтић, Јелена Ивановић, Јасна Лончина, and Ема Тодоровић
Научни скупInternational conference „Biological Food Safety & Quality“
ПубликацијаInternational conference „Biological Food Safety & Quality“, 4-5 October 2012, Belgrade, Serbia
Година2012
Страна од95
Страна до98
Food safety and quality at consumer level
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Neđeljko Karabasil, Jelena Ivanović, and Jasna Lončina
Научни скупInternational conference "Biological Food Safety & Quality"
Година2012
Страна од49
Страна до52
Upotreba kreatina u ishrani svinja
АуториStamen Radulović, Dragan Šefer, Dobrila Jakić-Dimić, Radmila Marković, Milan Baltić, and Бранко Петрујкић
Научни скупXXVI savetovanje agronoma, veterinara i tehnologa PKB
Година2012
Страна од101
Страна до110
Uticaj izbora hraniva na sadržaj masti i masnokiselinski sastav mesa kalifornijske pastrmke (Oncorhynchus mykiss)
АуториDanijela Vranić, Радмила Марковић, Milan Baltić, Jasna Đinović-Stojanović, Dejana Trbović, Radivoj Petronijević, and Aurelija Spirić
Научни скупBezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla, 3.Simpozijum
Година2012
Страна од102
Страна до114
Assessment of Cobb broiler carcass meatness from different manufacturers
АуториNataša Glamočlija, Marija Dokmanović, Milorad Mirilović, Радмила Марковић, and Milan Baltić
Научни скупBiological Food Safety & Quality
Година2012
Страна од159
Страна до161
Influence of feed selection on fatty acid composition of fattening pig meat
АуториРадмила Марковић, Milica Todorović, Dejana Trbović, Milan Baltić, Stamen Radulović, Dragan Šefer, and Dragoljub Jovanović
Научни скупBiological Food Safety & Quality
Година2012
Страна од137
Страна до139
The influence of feeds on fatty acid composition of meat fattening pigs
АуториРадмила Марковић, Milica Todorović, Milan Baltić, Stamen Radulović, Marija Dokmanović, Aleksandar Drljačić, Dragan Šefer, and Dobrila Jakić-Dimić
Научни скуп6th Central European Congress on Food, CEFood
Година2012
Страна од1576
Страна до1582
Assessment of Cobb broiler carcass meatiness from different manufacturers
АуториNataša Glamočlija, Marija Dokmanović, Milorad Mirilović, Radmila Marković, and Милан Балтић
Научни скупInternational conference "Biological Food Safety & Quality"
Година2012
Страна од159
Страна до162
Assessment of Electrical Stunning Effectiveness in Pigs
АуториMarija Dokmanović, Neđeljko Karabasil, Милан Балтић, Nataša Glamočlija, Milica Todorović, Радмила Марковић, and Srđan Pantić
Научни скупThe First International Symposium on Animal Science
Година2012
Страна од427
Страна до434
Uticaj pola i kastracije na mesnatost trupova svinja
АуториMarija Dokmanović, Milica Todorović, Verica Dragičević, Jelena Đurić, Радмила Марковић, Jasna Lončina, and Милан Балтић
Научни скупBezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla
Година2012
Страна од115
Страна до119
The importance of immunocastration in preventing boar taint
АуториЈелена Алексић, Marija Dokmanović, Aleksandra Agelidis Aleksić, Владо Теодоровић, Dejana Trbovic, and Милан Балтић
Научни скупBiological Food Safety & Quality
Година2012
Страна од140
Страна до142
Effect of lairage time on pork quality
АуториMarija Dokmanović, Милан Балтић, Neđeljko Karabasil, Vladimir Tomović, and Milica Todorović
Научни скупBiological Food Safety & Quality
Година2012
Страна од146
Страна до148
The influence of vacuum-packing and marination on the behaviour of total Enterobacteriaceae on chicken breast fillets
АуториTatjana Baltić, Radmila Mitrović, Ema Todorović, Jelena Ivanović, Jasna Lončina, and Милан Балтић
Научни скупInternational conference "Biological Food Safety & Quality", Beograd
Година2012
Страна од95
Страна до97
Ispitivanje zastupljenosti pojedinih delova svinjskih trupova namenjenih preradi i maloprodaji
АуториJelena Ivanović, Marija Dokmanović, Marija Bošković, Nataša Glamočlija, Радмила Марковић, Predrag Golubović, and Милан Балтић
Научни скупBezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla
Година2012
Страна од120
Страна до124
Značaj dobre proizvođačke prakse u domaćinstvima za bezbednost hrane
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Jasna Lončina, Mirjana Dimitrijević, Neđeljko Karabasil, Radmila Marković, and Jelena Ivanović
Научни скуп22. Savetovanje veterinara Srbije
Година2011
Страна од85
Страна до94
Antinutritivne materije biljnog porekla u hrani za životinje
АуториRadmila Marković, Milica Todorović, Stamen Radulović, Dragoljub Jovanović, Бранко Петрујкић, Milan Baltić, and Dragan Šefer
Научни скуп22. Savetovanje veterinara Srbije
Година2011
Страна од144
Страна до158
Fatty acid profile and cholesterol content in marketable rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) reared in two aquaculture systems
АуториDanijela Vranić, Deana Trbović, Jasna Đinović-Stojanović, Milan Baltić, Радмила Марковић, Radomir Petronijević, and Aurelija Spirić
Научни скуп57th ICoMST, Global challenges to production, processing and consumption of meat
Година2011
Страна од564
Страна до568
Recent views on postmortem aging in fish
АуториМилан Балтић, Јасна Лончина, Мирјана Димитријевић, Весна Ђорђевић, Радмила Марковић, Неђељко Карабасил, and Наташа Павлићевић
Научни скупV међународна конференција "Аквакултура и рибарство", 1. - 3. јуна 2011.
ПубликацијаV међународна конференција „Аквакултура и рибарство“, 1-3. јуна 2011.
Година2011
Страна од158
Страна до164
Ishrana i kvalitet mesa svinja
АуториMilan Baltić, Радмила Марковић, Marija Dokmanovic, Dragan Šefer, Neđeljko Karabasil, and Milica Todorović
Научни скуп9.Simpozijum-Zdravstvena zaštita, selekcija i reprodukcija svinja
Година2011
Страна од139
Страна до146
The influence of adding different forms of selenium in the diet for dairy cows on the quantity and quality of milk
АуториRadmila Marković, Milan Baltić, Бранко Петрујкић, Sava Šarac, Jelena Đurić, Stamen Radulović, and Dragan Šefer
Научни скуп19th International Congress of Mediterranean Federation of Health and Production of Ruminants
ПубликацијаCongress Proceedings
Година2011
Страна од222
Страна до229
Uticaj obogaćivanja tkiva bubrega riba flumekvinom na veličinu zone inhibicije na test agaru inokulisanom E.coli ATCC 11303
АуториVesna Đorđević, Milan Baltić, Vesna Matekalo-Sverak, Miroslav Ćirković, Aurelija Spirić, Milena Krstić, and Радмила Марковић
Научни скуп13.Kongres farmakologa i 3.Kongres kliničke farmakologije Srbije
Година2011
Страна од207
Страна до208
Značaj izbora hraniva za masnokiselinski sastav mesa
АуториРадмила Марковић, Milica Todorović, Dragan Šefer, Neđeljko Karabasil, Stamen Radulović, Aleksandar Drljačić, and Milan Baltić
Научни скуп22.Savetovanje veterinara Srbije-Zbornik
Година2011
Страна од95
Страна до111
Selen-od biotehnologije do funkcionalne hrane
АуториРадмила Марковић, Neđeljko Karabasil, Dragan Šefer, Aleksandar Drljačić, Jasna Lončina, and Milan Baltić
Научни скуп2.Simpozijum Bezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla
Година2010
Страна од64
Страна до76
Ispitivanje bakteriološkog statusa ćevapčića na beogradskom tržištu
АуториSlobodanka Janjićijević, Jelena Đurić, Mirjana Dimitrijević, Jelena Ivanović, and Милан Балтић
Научни скупDrugi simpozijum bezbednosti i kvaliteta namirnica animalnog porekla
Година2010
Страна од125
Страна до125
Meso u tradicionalnoj srpskoj kuhinji
АуториМилан Балтић, Mirjana Dimitrijević, Vlado Teodorović, Neđeljko Karabasil, Jelena Đurić, Radmila Marković, and Natasa Pavlicevic
Научни скупBezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla
Година2010
Страна од44
Страна до54
Selen-prinos i kvalitet mesa
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Dragan Šefer, Aleksandar Drljačić, Stamen Radulović, and Jasna Lončina
Научни скуп21.Savetovanje veterinara Srbije-Zbornik
Година2010
Страна од233
Страна до248
Uticaj organskog i neorganskog oblika selena dodatog u hranu na proizvodne rezultate brojlera u tovu
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Branko Petrujkić, Stamen Radulović, and Dragan Šefer
Научни скуп21.Savetovanje veterinara Srbije-Zbornik
Година2010
Страна од65
Страна до68
Испитивање одабраних хемијских параметара квалитета уситњеног говеђег и свињског меса на београдском тржишту
АуториЈасна Лончина, Слободанка Јанићијевић, Неђељко Карабасил, Силвана Стајковић, and Милан Балтић
Научни скупXXI Саветовање ветеринара Србије
ПубликацијаЗборник реферата и кратких садржаја 21. Саветовања ветеринара Србије, Златибор, 2010, 15-18. септембра
Година2010
Страна од280
Страна до281
Ispitivanje bakteriološkog statusa usitnjenog goveđeg i svinjskog mesa na beogradskom tržištu
АуториJelena Đurić, Slobodanka Janjićijević, Mirjana Dimitrijević, Nataša Glamočlija, and Милан Балтић
Научни скуп21. Savetovanja veterinara Srbije
Година2010
Страна од140
Страна до141
Istorijski osvrt na proizvodnju mesa u Srbiji
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Neđeljko Karabasil, Mirjana Dimitrijević, Radmila Marković, Milorad Mirilović, and Nataša Pavlicevic
Научни скуп21. Savetovanje veterinara Srbije
Година2010
Страна од249
Страна до259
Uporaba organskog oblika selena u cilju proizvodnje funkcionalne hrane
АуториРадмила Марковић, Milan Baltić, Milena Krstić, Aleksandar Drljačić, Marcela Šperanda, and Dragan Šefer
Научни скупXVII Međunarodno savjetovanje Krmiva-Zbornik
Година2010
Страна од27
Страна до28
Pakovanje mesa u modifikovanoj atmosferi gasova
АуториМилан Балтић, Marija Dokmanovic, Neđeljko Karabasil, Jelena Đurić, and Nataša Kilibarda
Научни скупZdravstvena zaštita, selekcija i reprodukcija svinja
Година2010
Страна од101
Страна до108
Značaj ribe u ishrani ljudi
АуториМилан Балтић, Nataša Kilibarda, Vlado Teodorović, Mirjana Dimitrijević, Неђељко Карабасил, and Jelena Đurić
Научни скупXXXI seminara za inovacije znanja veterinara
Година2010
Страна од39
Страна до59
Ispitivanje energetske vrednosti konzervi mesnog nareska četiri različita proizvođača
АуториNataša Glamočlija, Slađan Trajković, Mirjana Dimitrijević, Milica Todorović, and Милан Балтић
Научни скуп21. Savetovanja veterinara Srbije
Година2010
Tradicionalni proizvodi od mesa u duhu dobre proizvođačke prakse
АуториМилан Балтић, Jelena Đurić, Neđeljko Karabasil, Mirjana Dimitrijević, Radmila Marković, and Nataša Kilibarda
Научни скупTradicija i budućnost stočarstva u brdsko planinskom području sa posebnim osvrtom na Sjeničko-Peštersku visoravan
Година2010
Страна од86
Страна до107
Uticaj selena i vitamina E na kvalitet i prinos mesa brojlera
АуториРадмила Марковић, Милан Балтић, Бранко Петрујкић, and Драган Шефер
Научни скуп55.Međunarodno savetovanje industrije mesa-Zbornik
Година2009
Страна од19
Страна до21
Obim i struktura proizvodnje dimljene ribe u svetu na početku 21. veka
АуториLjuba Popović, Nataša Kilibarda, Мирјана Димитријевић, Marija Dokmanović, and Милан Балтић
Научни скупSavetovanje veterinara Srbije (sa međunarodnim učešćem)
Година2009
Страна од104
Страна до106
Hemijski parametri kvaliteta leskovačkog roštilj mesa
АуториMarija Dokmanović, B Popović, N Nikolić, Ivana Lekić Aranđelović, and Милан Балтић
Научни скуп14. godišnje savjetovanje veterinara Republike Srpske (sa međunarodnim učešćem)
Година2009
Страна од150
Страна до152
Uticaj selena organskog i neorganskog porekla i povećane količine vitamina E na odabrane parametre prinosa i kvalitet mesa brojlera
АуториRadmila Marković, Milan Baltić, Dragan Šefer, Бранко Петрујкић, and Milena Krstić
Научни скуп20. Savetovanje veterinara Srbije
Година2008
Страна од74
Страна до83
Obim i struktura klanja goveda u Topličkom okrugu
АуториMarija Dokmanović, Marija Milenković, Srbin Arsović, Милан Балтић, and Tatjana Baltić
Научни скупSavetovanje veterinara Srbije (sa međunarodnim učešćem)
Година2008
Страна од62
Страна до63
Ispitivanje činilaca od značaja za prepoznavanje osnovnih modaliteta ukusa
АуториIvana Lekić Aranđelović, Neđeljko Karabasil, Милан Балтић, and Marija Dokmanović
Научни скуп13. godišnje savjetovanje veterinara Republike Srpske (sa međunarodnim učešćem)
Година2008
Страна од126
Страна до128
Ispitivanje sadržaja kadmijuma u lipovom, bagremovom i livadskom medu
АуториMarija Dokmanović, Jadranka Stanišić, Smiljana Raičević, Bogdanka Novosel, and Милан Балтић
Научни скуп13. godišnje savjetovanje veterinara Republike Srpske (sa međunarodnim učešćem)
Година2008
Страна од138
Страна до140
TERAPIJSKA PRIMENA ENROFLOKSACINA U ŽIVINARSTVU KAO POTENCIJALNI RIZIK ZA BEZBEDNOST HRANE NAMENJENE ZA ISHRANU LJUDI
АуториЈелена Петровић, Милан Балтић, Витомир Ћупић, and Срђан Стефановић
Научни скуп12. Kongres farmakologa Srbije i 2. Kongres kliničke farmakologije Srbije, sa međunarodnim učešćem.
ПубликацијаЗборник кратких садржаја радова
Година2007

Остали радови

Meso svinja obogaćeno konjugovanom linolnom kiselinom-Tehničko rešenje
АуториMilan Baltić, Srđan Pantić, Радмила Марковић, Jelena Ivanović, Ksenija Nešić, Marija Bošković, Jelena Janjić, and Marija Dokmanović
ИздавачMatični naučni odbor za biotehnologiju i poljoprivredu interdisciplinarni naučni odbor za poljoprivredu i hranu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Година2015
Страна од1
Страна до16
Meso svinja obogaćeno n-3 masnim kiselinama
АуториРадмила Марковић, Milica Laudanović, Milan Baltić, Natasa Glamočlija, Dragan Šefer, Snežana Ivanović, Jelena Janjić, and Jasna Đorđević
ИздавачMatični naučni odbor za biotehnologiju i poljoprivredu i interdisciplinarni naučni odbor za poljoprivredu i hranu , Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Година2015
Страна од1
Страна до15
Bitno poboljšani postojeći proizvod i kategorija-Vršačka šunka
АуториMilan Baltić, Marija Dokmanović, Jasna Đorđević, Радмила Марковић, Jelena Ivanović, Zoran Rajković, Vesna Đorđević, and Marija Bošković
ИздавачMatični naučni odbor za biotehnologiju i poljoprivredu i interdisciplinarni naučni odbor za poljoprivredu i hranu, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Година2015
Страна од1
Страна до55
Vršačka šunka
АуториMilan Baltić, Neđeljko Karabasil, Радмила Марковић, Marija Dokmanović, Brankica Andrić, Zoran Rajković, and Marko Andrić
ИздавачZavod za intelektualnu svojinu, br.990 2014/3797-G-2013/0005/8 od 03.09.2014.
Година2014
Meso brojlera obogaćeno selenom. "Gaia" selensko pile
АуториМилан Балтић, Радмила Марковић, Драган Шефер, Aleksandar Drljačić, Dragana Balać, Stamen Radulović, Dragoljub Jovanović, and Nataša Glamočlija
Издавач32.sednica Matičnog odbora za biotehnologiju i poljoprivredu i interdisciplinarnog naučnog odbora za poljoprivredu i hranu, br.zapisnika 06-00-80/2013-16/1-3
Година2012