Navigation

доц. др Тијана Ледина

доцент

Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла
062/886 82 42

Научно истраживачки радови

Радови у часописима

MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota
АуториTijana Ledina, Majda Golob, Jasna Djordjevic, Vladimir Magas, Svetlana Colovic, and Snezana Bulajic
ЧасописJOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
Година2018
Волумен13
Број3
Страна од309
Страна до314
Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses
АуториTijana Ledina, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Jasna Djordjevic, Bojana Bogovič-Matijašić, and Snezana Bulajic
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
DOIdoi: 10.1007/s13197-018-3057-6.
Година2018
Волумен55
Број4
Страна од1426
Страна до1434
DOIdoi: 10.1007/s13197-018-3057-6.
Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production
АуториSnezana Bulajic, Tijana Ledina, Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Radmila Markovic, and Milan Baltic
ЧасописMeat Technology
Година2017
Волумен58
Број1
Страна од52
Страна до61
Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat
АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић, and Милан Балтић
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Година2017
Волумен41
Број2
Страна одe12837
Страна доe12837
Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia
АуториSnezana Bulajic, Svetlana Colovic, Dusan Misic, Jasna Djordjevic, Radoslava Savic-Radovanovic, Jelena Asanin, and Tijana Ledina
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
DOIDOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
Година2017
Волумен52
Број12
Страна од864
Страна до870
DOIDOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci
АуториSnežana Bulajić, Zora Mijačević, Tijana Ledina, and Bojan Golić
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOIDOI: 10.1515/acve-2015-0044
Година2015
Волумен65
Број4
Страна од518
Страна до537
DOIDOI: 10.1515/acve-2015-0044

Радови са скупова

Milk: Past and Present
АуториSnežana Bulajić, Jasna Đorđević, Tijana Ledina, Danijela Šarčević, and Milan Baltić
Научни скуп59th International Meat Industry Conference MEATCON2017
DOIdo i :10.1088/1755-1315/85/1/012031
Година2017
DOIdo i :10.1088/1755-1315/85/1/012031
Uloga bakterija mlečne kiseline u prenosu gena rezistencije na antibiotike
АуториSnežana Bulajić and Tijana Ledina
Научни скуп„Bezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla“, 5. simpozijum
ПубликацијаZbornik radova
Година2016
Страна од43
Страна до52
Da li prisustvo meticilin rezistentnih stafilokoka u hrani predstavlja razlog za brigu?
АуториSnežana Bulajić, Vera Katić, Tijana Ledina, and Radoslava Savić-Radovanović
Научни скуп27. Savetovanja veterinara Srbije
ПубликацијаZbornik radova i kratkih sadržaja
Година2016
Страна од50
Страна до67