доц. др Тијана Ледина
доцент
Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла | |
062/886 82 42 |
Научно истраживачки радови
Радови у часописима
MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota | |
Аутори | Tijana Ledina, Majda Golob, Jasna Djordjevic, Vladimir Magas, Svetlana Colovic, and Snezana Bulajic |
---|---|
Часопис | JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY |
Година | 2018 |
Волумен | 13 |
Број | 3 |
Страна од | 309 |
Страна до | 314 |
Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses | |
Аутори | Tijana Ledina, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Jasna Djordjevic, Bojana Bogovič-Matijašić, and Snezana Bulajic |
---|---|
Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE |
DOI | doi: 10.1007/s13197-018-3057-6. |
Година | 2018 |
Волумен | 55 |
Број | 4 |
Страна од | 1426 |
Страна до | 1434 |
DOI | doi: 10.1007/s13197-018-3057-6. |
Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production | |
Аутори | Snezana Bulajic, Tijana Ledina, Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Radmila Markovic, and Milan Baltic |
---|---|
Часопис | Meat Technology |
Година | 2017 |
Волумен | 58 |
Број | 1 |
Страна од | 52 |
Страна до | 61 |
Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat | |
Аутори | Јасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић, and Милан Балтић |
---|---|
Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
Година | 2017 |
Волумен | 41 |
Број | 2 |
Страна од | e12837 |
Страна до | e12837 |
Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia | |
Аутори | Snezana Bulajic, Svetlana Colovic, Dusan Misic, Jasna Djordjevic, Radoslava Savic-Radovanovic, Jelena Asanin, and Tijana Ledina |
---|---|
Часопис | JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES |
DOI | DOI: 10.1080/03601234.2017.1361764 |
Година | 2017 |
Волумен | 52 |
Број | 12 |
Страна од | 864 |
Страна до | 870 |
DOI | DOI: 10.1080/03601234.2017.1361764 |
Safety evaluation of Sjenica cheese with regard to coagulase-positive staphylococci and antibiotic resistance of Lactic Acid Bacteria and staphylococci | |
Аутори | Snežana Bulajić, Zora Mijačević, Tijana Ledina, and Bojan Golić |
---|---|
Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
DOI | DOI: 10.1515/acve-2015-0044 |
Година | 2015 |
Волумен | 65 |
Број | 4 |
Страна од | 518 |
Страна до | 537 |
DOI | DOI: 10.1515/acve-2015-0044 |
Радови са скупова
Milk: Past and Present | |
Аутори | Snežana Bulajić, Jasna Đorđević, Tijana Ledina, Danijela Šarčević, and Milan Baltić |
---|---|
Научни скуп | 59th International Meat Industry Conference MEATCON2017 |
DOI | do i :10.1088/1755-1315/85/1/012031 |
Година | 2017 |
DOI | do i :10.1088/1755-1315/85/1/012031 |
Uloga bakterija mlečne kiseline u prenosu gena rezistencije na antibiotike | |
Аутори | Snežana Bulajić and Tijana Ledina |
---|---|
Научни скуп | „Bezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla“, 5. simpozijum |
Публикација | Zbornik radova |
Година | 2016 |
Страна од | 43 |
Страна до | 52 |
Da li prisustvo meticilin rezistentnih stafilokoka u hrani predstavlja razlog za brigu? | |
Аутори | Snežana Bulajić, Vera Katić, Tijana Ledina, and Radoslava Savić-Radovanović |
---|---|
Научни скуп | 27. Savetovanja veterinara Srbije |
Публикација | Zbornik radova i kratkih sadržaja |
Година | 2016 |
Страна од | 50 |
Страна до | 67 |