Navigation

ас. др Јасна Ђорђевић

асистент

Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла

Научно истраживачки радови

Радови у часописима

Survival of Salmonella spp. in minced meat packaged under vacuum and modified atmosphere
АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Starčević, Jelena Ivanović, Неђељко Карабасил, Мирјана Димитријевић, Ivana Branković Lazić, and Милан Балтић
ЧасописBRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
Година2018
Волумен49
Број3
Страна од607
Страна до613
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.bjm.2017.09.009
MALDI-TOF mass spectrometry for the identification of Serbian artisanal cheeses microbiota
АуториTijana Ledina, Majda Golob, Jasna Djordjevic, Vladimir Magas, Svetlana Colovic, and Snezana Bulajic
ЧасописJOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
Година2018
Волумен13
Број3
Страна од309
Страна до314
Tetracycline resistance in lactobacilli isolated from Serbian traditional raw milk cheeses
АуториTijana Ledina, Petra Mohar-Lorbeg, Majda Golob, Jasna Djordjevic, Bojana Bogovič-Matijašić, and Snezana Bulajic
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
DOIdoi: 10.1007/s13197-018-3057-6.
Година2018
Волумен55
Број4
Страна од1426
Страна до1434
DOIdoi: 10.1007/s13197-018-3057-6.
Biopreservation of traditional raw milk cheeses with an emphasis on Serbian artisanal cheeses and their historical production
АуториSnezana Bulajic, Tijana Ledina, Jasna Djordjevic, Marija Boskovic, Violeta Matovic, Radmila Markovic, and Milan Baltic
ЧасописMeat Technology
Година2017
Волумен58
Број1
Страна од52
Страна до61
Vacuum and modified atmosphere packaging effect on enterobacteriaceae behaviour in minced meat
АуториЈасна Ђорђевић, Marija Bošković, Marija Dokmanović, Ivana Branković Lazić, Тијана Ледина, Бранко Сувајџић, and Милан Балтић
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Година2017
Волумен41
Број2
Страна одe12837
Страна доe12837
Inhibition of Salmonella by thyme essential oil and its effect on microbiological and sensory properties of minced pork meat packaged under vacuum and modified atmosphere
АуториMarija Bošković, Јасна Ђорђевић, Jelena Ivanović, Jelena Janjić, Nemanja Zdravković, Milica Glišić, Nataša Glamočlija, Branislav Baltić, Vesna Djordjević, and Milan Baltić
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011
Година2017
Волумен258
Страна од58
Страна до67
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2017.07.011
Enterotoxin production and antimicrobial susceptibility in Staphylococci isolated from traditional raw milk cheeses in Serbia
АуториSnezana Bulajic, Svetlana Colovic, Dusan Misic, Jasna Djordjevic, Radoslava Savic-Radovanovic, Jelena Asanin, and Tijana Ledina
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
DOIDOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
Година2017
Волумен52
Број12
Страна од864
Страна до870
DOIDOI: 10.1080/03601234.2017.1361764
Effects of various pre-slaughter conditions on pig carcasses and meat quality in a low-input slaughter facility
АуториНикола Чобановић, Marija Bošković, Драган Василев, Мирјана Димитријевић, Nenad Parunović, Јасна Ђорђевић, and Неђељко Карабасил
ЧасописSOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Година2016
Волумен46
Број4
Страна од380
Страна до390
DOIhttp://dx.doi.org/10.4314/sajas.v46i4.6
Effect of sunflower, linseed and soybean meal in pig diet on chemical composition, fatty acid profile of meat and backfat, and its oxidative stability
АуториVesna Đorđević, Јасна Ђорђевић, Milan Baltić, Milica Laudanović, Vlado Teodorović, Marija Bošković, Mile Peurača, and Radmila Marković
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOIDOI: 10.1515/acve-2016-0031
Година2016
Волумен66
Број3
Страна од359
Страна до372
DOIDOI: 10.1515/acve-2016-0031
Relationships among pre-slaughter stress, rigor mortis, blood lactate, and meat carcass quality in pigs
АуториMarija Dokmanović, Милан Балтић, Радмила Марковић, Marija Bošković, Јасна Ђорђевић, Nataša Glamočlija, and Mirjana Đorđević
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
DOIDOI: 10.2478/acve-2014-0013
Година2014
Волумен64
Број1
Страна од124
Страна до137
DOIDOI: 10.2478/acve-2014-0013

Радови са скупова

Milk: Past and Present
АуториSnežana Bulajić, Jasna Đorđević, Tijana Ledina, Danijela Šarčević, and Milan Baltić
Научни скуп59th International Meat Industry Conference MEATCON2017
DOIdo i :10.1088/1755-1315/85/1/012031
Година2017
DOIdo i :10.1088/1755-1315/85/1/012031