Навигација

Olivier Gauthier Најава Предавања

Едукације на факултету

 

Poštovane kolege,

Pozivamo vas da u četvrtak, 27. aprila 2017. godine, od 11h do 12:30h, na Katedri za hirurgiju, ortopediju i oftalmologiju, prisustvujete predavanju koje će održati dr Olivier Gauthier, profesor na Katedri za hirurgiju Koledža veterinarske medicine, Univerziteta ONIRIS u Nantu, Francuska.

Naslov predavanja: Canine cruciate ligament rupture: diagnosis and treatment

Hromost zadnjih ekstremiteta je kod oko 20% pasa izazvana rupturom prednjeg ukrštenog ligamenta. Tokom navedenog predavanja, čućete kako i zašto nastaje ruptura prednjeg ukrštenog ligamenta kolenog zgloba pasa, kako se dijagnostikuje i koje su mogućnosti terapije. 

Gostovanje profesora Gauthier-a na Fakultetu veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu se odvija u okviru bilateralnog programa saradnje koje finansiraju resorna ministarstva Republike Francuske i Republike Srbije. Predavanje je na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan.

Dr Milica Kovačević Filipović
Profesor na Katedri za patološku fiziologiju

 

Kratka biografija profesora Olivier Gauthier-a

Profesor Olivier Gauthier je šef Katedre za hirurgiju malih životinja i naučni direktor centra za pretklinička istraživanja (Small Animal Surgery Department ONIRIS – Nantes http://www.oniris-nantes.fr/) na Atlantic National College of Veterinary Medicine, Food Science and Engineering Atlanpole, Nantes, Francuska. Nosilac je mastera iz farmakologije, biomaterijala i eksperimentalne hirurgije. Objavio je preko 90 originalnih naučnih radova u časopisima sa recenzijom.

mail: olivier.gauthier@oniris-nantes.fr