Navigacija

Radionica Veterinarski Glasnik

Edukacije na fakultetu

 

Postovane koleginice i kolege

Ovim putem vas obavestavam da ce 31. marta 2017. godine sa početkom u 12:30 h u predavaonici Katedre za higijenu i tehnologiju namirnica animalnog porekla, uredništvo casopisa Veterinarski Glasnik organizovati radionicu u vezi sa korišćenjem OJS (Open Journal System), pod čijom platformom radi sajt Veterinarskog Glasnika, kao i načinom pripreme i dostave radova za časopis. Jedna od tema biće i korišćenje Reference Managera uz pomoć kojih se lako upravlja navodom referenci u radu. Urednistvo je uradilo citatni stil za Veterinarski Glasnik, što autorima koji koristite jedan od reference managera kao što su Mendeley, Zotero i EndNote, olakšava postupak pripreme rada shodno tehničkim zahtevima našeg časopisa.

Zainteresovani slušaoci se mogu prijaviti za radionicu do 29.03.2017. godine (do 12 h) na e-mail: vetglasnik@vet.bg.ac.rs

Jos jedna informacija u vezi sa Veterinarskim Glasnikom, prvi rad za volumen 71 je objavljen kao OnLine-First na sajtu DOI Serbia (http://www.doiserbia.nb.rs/issue.aspx?issueid=2871). Objavljeni rad dostupan je i preko sajta Veterinarskog Glasnika, link OnLine First. Sa takvom praksom, uredništvo će nastaviti i na dalje, što omogućava da se taj rad već može citirati jer ima dodeljen DOI broj, iako će sveska No1 za tekući volumen biti objavljena kasnije u toku godine.

Hvala vam svima na podršci i nadamo se da ćemo zajedno uspeti da održimo i unapredimo najstariji časopis na ovim prostorima iz oblasti veterinarske medicine.

U ime Uredništva Veterinarskog Glasnika
Nedjeljko Karabasil